Πως να πλύνετε το αυτοκίνητο σας γρήγορα και εύκολα

Πως να πλύνετε το αυτοκίνητο σας γρήγορα και εύκολα

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, οπότε δεν είναι περίεργο γιατί πολλοί αυτοκινητιστές αποφασίζουν να επισκεφθούν ένα πλυντήριο αυτοκινήτων.

Αλλά αν προτιμάτε να εξοικονομήσετε χρήματα ή απλώς θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο με το αυτοκίνητό σας, τότε το πλύσιμο μπορεί να γίνει ευκολότερο χωρίς  να ξοδέψετε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας.

Παρακάτω έχουμε καταγράψει τα βήματα για ένα εύκολο και γρήγορο πλύσιμο έτσι ώστε να σας διευκολύνουμε.

Ο κουβάς και το σφουγγάρι δεν αρκούν για ένα γρήγορο πλύσιμο, όσο απλό και αν φαίνεται. Η παλιομοδίτικη ρουτίνα πλύσης με ζεστό νερό και σαπούνι μπορεί να χαλάσει το χρώμα του αυτοκινήτου σας, ενώ η βρωμιά και η σκόνη μπορούν να απορροφηθούν από το σφουγγάρι και να δημιουργήσουν σημάδια στην επιφάνεια του αυτοκινήτου.

Για να επιτύχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να γίνουν λίγες επιπλέον εργασίες, τις οποίες θα δούμε παρακάτω:

Θα χρειαστείτε:

Ένα πιεστικό αυτοκινήτου ή ένα λάστιχο,.δύο κουβάδες, ένα γάντι πλυσίματος, ένα απορρυπαντικό/σαμπουάν αυτοκινήτου και ένα πανί μικροφίμπρας.

Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και καλό θα ήταν να έχετε ελέγξει τον καιρό για βροχή όπως και να εργαστείτε στην σκιά.

Βήμα πρώτο: Η πρώτη σας δουλειά είναι να ξεπλύνετε το αυτοκίνητο με νερό.

Ξεκινώντας από την κορυφή του αυτοκινήτου, ξεπλύνετε τη σκόνη από τις επιφάνειες και τα παράθυρα. Ξεπλύνετε με πίεση το εσωτερικό των τόξων των τροχών και των ζαντών αλουμινίου.Η αφαίρεση λεκέδων τώρα θα εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια κατά τη διάρκεια της πλύσης.

Βήμα δεύτερο: Εδώ, θα χρειαστείτε τους δύο κάδους με νερό και το γάντι πλύσης.

Προσθέστε το προτιμώμενο σαμπουάν αυτοκινήτου σε ένα κουβά, αφήνοντας το άλλο γεμάτο με νερό. Ξεκινώντας από την κορυφή, χρησιμοποιήστε το γάντι για να σαπουνίσετε το αυτοκίνητο με απαλές πλάγιες κινήσεις. Αποφύγετε την κυκλική κίνηση καθώς η  πλάγια είναι που θα ελαχιστοποιήσει τα σημάδια στροβιλισμού και θα εξασφαλίσει συνεπή και ομοιόμορφη εφαρμογή. Ίσως χρειαστείτε δύο ή περισσότερες απόπειρες σε αυτό για να αφαιρέσετε τυχόν επίμονους λεκέδες. Ξεπλύνετε το γάντι πλύσης στον κάδο καθαρού νερού πριν επιστρέψετε στον κάδο του σαμπουάν αυτοκινήτου για να συνεχίσετε το πλύσιμο του αυτοκινήτου

Βήμα τρίτο:  Ήρθε η ώρα να ξεπλύνετε το αυτοκίνητο,  με τη βοήθεια του πιεστικού ή με το λάστιχο ξεκινώντας από την κορυφή προς τα κάτω.

Μόλις αφαιρεθεί όλο το σαμπουάν, χρησιμοποιήστε το πανί μικροϊνών για να στεγνώσει το αυτοκίνητο. Αυτά τα πανάκια είναι προτιμότερα από ένα δέρμα σαμουά ή μια υδρολεπίδα, καθώς υπάρχει λιγότερη πιθανότητα να βλάψετε το χρώμα σας. Στεγνώστε και πάλι με απαλές πλάγιες κινήσεις.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από μία ώρα, και πλέον είστε σε θέση να απολαύσετε το καθαρό αυτοκίνητο σας!

(rac.co.uk)

Σχετικά προϊόντα
Our Brands