Πως να καθαρίσετε το πάτωμα με πανέτα μικροφίμπρας

Πως να καθαρίσετε το πάτωμα με πανέτα μικροφίμπρας

Οι πανέτες μικροϊνών έχουν την ιδιότητα να μαγνητίζουν τη σκόνη και διάφορα άλλα σκουπιδάκια από τις επιφάνειες. Οι μικροσκοπικές ίνες πολυεστέρα και νάιλον είναι θετικά φορτισμένες,  και ως εκ τούτου η σκόνη με αρνητικό φορτίο προσκολλάται σε αυτά. Οι παραδοσιακές σφουγγαρίστρες ή οι βαμβακερές σφουγγαρίστρες τείνουν να  καθαρίζουν σκόνη και λεκέδες, ωστόσο οι πανέτες είναι αυτές που απορροφούν κάθε ίχνος. Οι μικροϊνες μπορούν να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν περισσότερες από 100 φορές, καθιστώντας τις μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή καθαρισμού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δάπεδα από σκληρό ξύλο, πλακάκια και κεραμίδια.

1. Τοποθετήστε τη μικροφίμπρα στην κεφαλή της πανέτας. Στις περισσότερες μάρκες, το πανί μπαίνει σε σχισμές στην κεφαλή σφουγγαρίστρας ή κάτω από ένα πλαίσιο.

2. Βάλτε τη μικροφίμπρα στο νερό ή εφαρμόστε μικρή ποσότητα καθαριστικού διαλύματος εάν επιθυμείτε υγρό σκούπισμα. Ορισμένες πανέτες είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν με ένα διάλυμα καθαρισμού ψεκασμένο από μια φιάλη που συνδέεται με τη λαβή σφουγγαρίσματος. Πατήστε το κουμπί για να ψεκάσετε το διάλυμμα όπως απαιτείται. Η σκόνη και οι τρίχες κατοικίδιων ζώων μπορούν να καθαριστούν με μια στεγνή σφουγγαρίστρα.

3. Μετακινήστε τη πανέτα στο πάτωμα για να συλλέξετε τη βρωμιά. Προσθέστε νερό ή διάλυμα καθαρισμού, εάν χρειάζεται, εάν δεν πρόκειται για στεγνό σφουγγάρισμα. Συνεχίστε με τη σφουγγαρίστρα στην επιφάνεια του δαπέδου μέχρι να καθαριστεί τελείως. Ανάλογα με το μέγεθος του δαπέδου και το πόσο βρώμικο είναι, το πανί μικροϊνών μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει όταν κορεστεί με ακαθαρσίες.

4. Πλύνετε το πανί μικροϊνών με ζεστό τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά ή πλύνετε σε πλυντήριο ρούχων σε ζεστό πρόγραμμα. Λόγω της ποσότητας ρύπου που θα απελευθερωθεί από το μαξιλάρι κατά το πλύσιμο, τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται ξεχωριστά ή με άλλα πολύ λερωμένα αντικείμενα. Στεγνώστε τις μικροϊνες σε χαμηλή ρύθμιση του στεγνωτήρα ή αφήστε να στεγνώσουν φυσικά.

Τα πράγματα που θα χρειαστείτε:

  • πανάκια σφουγγαρίστρας μικροϊνών
  • πανέτα σχεδιασμένη για χρήση με μικροϊνες
  • νερό
  • διάλυμα καθαρισμού
  • πλυντήριο

Χρήσιμη πληροφορία

Πολλές πανέτες που χρησιμοποιούν πανιά μικροϊνών έχουν περιστρεφόμενες κεφαλές, καθιστώντας ευκολότερο τον καθαρισμό των στενών χώρων και των σανίδων.

Προειδοποίηση

Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη στα πανιά μικροϊνών όταν τα πλένετε, εκτός εάν οι οδηγίες του κατασκευαστή δηλώνουν ότι αυτό είναι ασφαλές.

(www.homeguides.sfgate.com)

 

Our Brands