Βαμβακερό ύφασμα καθαρισμού ή Μικροφίμπρα;

Βαμβακερό ύφασμα καθαρισμού ή Μικροφίμπρα;

Οι υποστηρικτές του βαμβακερού υφάσματος λένε ότι αποτελεί μια καλή επιλογή όταν απαιτείται χλωρίνη ή όξινα χημικά, που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα πανιά μικροϊνών. Επίσης, προτιμούν να χρησιμοποιούν νημάτινα υφάσματα σε τραχιές επιφάνειες, όπως σκυρόδεμα, το οποίο θα μπορούσε να βλάψει το πανί μικροϊνών. Επιπλέον, λένε ότι το νήμα είναι χρήσιμο στην απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων υγρού, επειδή οι ίνες του είναι μακρύτερες και είναι σε θέση να κρατούν περισσότερο νερό από τις μικροϊνες.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες λένε ότι για πιο σκληρή εργασία είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβακερό σφουγγαρόπανο. Η μικροΐνα δεν είναι σε θέση να αντέξει τα απορρυπαντκά και σε καμμία περίπτωση δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε 10 πανιά σε σχέση με μια μόνο βαμβακερή σφουγγαρίστρα. Αμέσως μόλις αφαιρεθεί η βρωμιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πανί μικροϊνών για φινίρισμα.

Ωστόσο, άλλοι ειδικοί στον καθαρισμό, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση όπου το βαμβάκι είναι καλύτερο από τις μικροϊνες. Ακόμη και στα παραπάνω σενάρια, ισχυρίζονται ότι οι μικροΐνες θα είναι μια καλύτερη επιλογή από το βαμβάκι, το οποίο απλώνει μόνο τη σκόνη και τα βακτήρια γύρω από αυτό, αντί να το αφαιρεί.

Οι μικροΐνες ήρθαν πριν από 15 χρόνια και άλλαξαν εντελώς τον παραδοσιακό τρόπο καθαρισμού.

Πως υπερτερεί η μικροφίμπρα:

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι 9 στις 10 φορές, οι μικροΐνες θα ξεπεράσουν το βαμβάκι. Όταν πρόκειται για καθαρισμό παραθύρων, οι μικροΐνες μπορούν να παγιδεύσουν τη βρωμιά και τη σκόνη και δεν αφήνουν πίσω τους χνούδια. Για το φινίρισμα στο πάτωμα, οι  μικροϊνες  δεν αφήνουν υπολείμματα ούτε και ραβδώσεις.

Οι μικροΐνες είναι επίσης μια πιο εργονομική επιλογή από το βαμβάκι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτεί λιγότερο νερό. Χρησιμοποιώντας 10 έως 30 φορές λιγότερο υγρό σημαίνει ότι ζυγίζουν πολύ λιγότερο από το βαμβάκι, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας τραυματισμών από την χρήση, καθώς διευκολύνονυ τη μετακίνηση και το στύψιμο μιας σφουγγαρίστρας. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν λιγότερα ατυχήματα λόγω ολίσθησης και πτώσης, καθώς τα δάπεδα στεγνώνουν γρηγορότερα.

Η μειωμένη χρήση νερού, καθώς και η μικρότερη ανάγκη χημικών ουσιών στη διαδικασία καθαρισμού, καθιστούν επίσης τις μικροΐνες το ύφασμα επιλογής για εγκαταστάσεις που έχουν σχέση με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των μικροϊνών, ωστόσο, είναι για την υγειονομική περίθαλψη, τα σχολεία και άλλες αγορές που δίνουν υψηλή προτεραιότητα στον έλεγχο των λοιμώξεων. Μια μελέτη από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι η εξαιρετικά λεπτή μικροΐνα (διάμετρος 38 micrometers) απομακρύνει μέχρι 98 τοις εκατό των βακτηρίων και 93 τοις εκατό των ιών από μια επιφάνεια χρησιμοποιώντας μόνο νερό. Το βαμβάκι αφαιρεί μόνο το 30% των βακτηρίων και το 23% των ιών.

(www.cleanlink.com)

Our Brands