15/02/2017 - Πανάκια μικροϊνών (μικροφίμπρας)

15/02/2017 - Πανάκια μικροϊνών (μικροφίμπρας)
Οδηγίες πλυσίματος για πανάκια μικροϊνών

Τα πανάκια μικροϊνών λειτουργούν σαν μαγνήτης για ρύπους και σκόνη. Αλλά θα πρέπει και αυτά κάποια στιγμή να πλυθούν! Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού δεν είναι πάντα ο πιο προφανής αλλά μαθαίνοντας τη σωστή διαδικασία το πλύσιμο γίνεται απλό και εύκολο .

Η εκμάθηση του σωστού τρόπου για το πλύσιμο των πετσετών και των πανιών από μικροΐνες θα τα κάνει κατάλληλα για επαναλαμβανόμενη χρήση, και θα διασφαλίσει την αποτελεσματικότητά τους με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν μερικά βασικά βήματα στη διαδικασία.

Οδηγίες πλυσίματος

Οι πιο συχνές ερωτήσεις των καταναλωτών είναι: Μπορώ να πλύνω τα πανάκια μικροϊνών στο χέρι αλλά και στο πλυντήριο; Μπορώ να διατηρήσω την ποιότητα του υφάσματος μικροϊνών; Η απάντηση και στις δύο περιπτώσεις είναι Ναι.

Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι: - ΟΧΙ υψηλές θερμοκρασίες -ΟΧΙ μαλακτικό -ΟΧΙ απορρυπαντικό πλυντηρίου. Θυμηθείτε ότι τα πανιά και οι πετσέτες μικροϊνών χρησιμοποιούνται καλύτερα στεγνά ή μόνο με νερό. Δεν πρέπει να συνδυάζονται με προϊόντα καθαρισμού, τα οποία μπορούν να φθείρουν τις μικροϊνες και την αποτεσματικότητα τους. Έτσι, όταν πλένετε τα είδη αυτά, αποφύγετε τη χρήση μαλακτικού ή απορρυπαντικού πλυντηρίων ρούχων - αφού το μόνο που χρειάζεστε είναι το νερό.

Πώς να πλύνετε τα πανιά Microfiber στο Πλυντήριο

Είναι προτιμότερο να πλένετε τα πανάκια μικροϊνών ξεχωριστά, αλλά αν χρειαστεί να βάλετε και άλλα υφάσματα ή ρούχα στο πλυντήριο, βεβαιωθείτε ότι είναι σε συνδυασμό με άλλα συνθετικά και μη βαμβακερά είδη. Τα βαμβακερά είδη,  θα πρέπει να πλένονται χωριστά από τις μικροΐνες. Πλύνετε χωρίς απορρυπαντικό! Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα ή  σε χαμηλή θερμοκρασία σε στεγνωτήριο.

 Πλύσιμο μικροϊνών  στο χέρι

Το πλύσιμο στο χέρι είναι συχνά η πιο απλή μέθοδος καθαρισμού και με τα πανιά μικροϊνών το μόνο που χρειάζεστε είναι το νερό! Αφήστε τα βρώμικα πανάκια μικροϊνών να μουλιάσουν σε δροσερό ή χλιαρό (όχι ζεστό) νερό και με τα χέρια σας τρίψτε τα ελαφρώς έτσι ώστε να απομακρύνετε τη βρωμιά και τους λεκέδες. Ξεπλύνετε καλά και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

Θα πρέπει οι μικροϊνες  να μπουν σε στεγνωτήριο ρούχων ή να χρησιμοποιηθεί σίδερο;

Κανονικά όχι - αλλά εάν επιλέξετε ένα στεγνωτήριο, τότε βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε σε χαμηλή ρύθμιση. Το φυσικό στέγνωμα με αέρα θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη χρήση των πανιών. Αν προτιμάτε το στεγνωτήριο σας, χρησιμοποιείστε το μόνο σε χαμηλή θερμοκρασία και μην συνδυάζετε με υφάσματα μη συνθετικά. Μην σιδερώνετε τα πανιά μικροϊνών σας - η υπερβολική ζέστη του σίδερου θα μειώσει την αποτελεσματικότητα τους ως εργαλεία καθαρισμού.

(www.cleanipedia.com)

Σχετικά προϊόντα
Our Brands