Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τα παράθυρα σας

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τα παράθυρα σας
Το πλύσιμο των παραθύρων σας είναι μια κουραστική δουλειά - γι 'αυτό δεν θέλετε να χάσετε χρόνο χωρίς λόγο. Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία αυτή:
 
1. Επιλέξτε μια ημέρα με συννεφιά
 
Εάν είναι μια ηλιόλουστη μέρα, τότε το καθαριστικό θα στεγνώσει αμέσως στα παράθυρα. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε από τα σκιασμένα παράθυρα.
 
2. Αφαιρέστε πρώτα τη σκόνη και λεκέδες
 
Πριν ξεκινήσετε, σκουπίστε τη βρωμιά από το πλαίσιο του παραθύρου με μια βούρτσα. Αυτό θα αποτρέψει τη βρωμιά να μετατραπεί σε λάσπη όταν αναμειχθεί με ένα καθαριστικό. Εάν η επιφάνεια του παράθυρου φαίνεται ιδιαίτερα βρώμικη, ξεβιδώστε την και πλύνετε με ζεστό, νερό και μαλακή βούρτσα, στη συνέχεια ξεπλύνετε και αφήστε το να στεγνώσει πριν το επανατοποθετήσετε.
 
Για γρήγορο ξεσκόνισμα των σκιάστρων και των περσίδων, περάστε και τις δύο πλευρές με ένα πανί μικροϊνών ή χρησιμοποιήστε αρχικά ένα υγρό πανί και ακολουθήστε με ένα ξηρό.
 
Μπορείτε επίσης να πλύνετε τις κουρτίνες σας ταυτοχρόνως τοποθετώντας τις στο στεγνωτήριο για 15 λεπτά σε ένα κύκλο "μόνο για τον αέρα" και απλώνοντας τις γρήγορα για να αποφευχθούν οι ρυτίδες.
 
3. Πάρτε το σωστό καθαριστικό - και ψεκάστε γενναιόδωρα.
 
Θα χρειαστείτε αρκετή ποσότητα, ειδικά αν τα παράθυρά σας είναι πολύ βρώμικα. 
 
Σπιτικό καθαριστικό τζαμιών με τα παρακάτω συστατικά:
 
2 φλιτζάνια νερό
 
1/2 φλιτζάνι λευκό ή μηλίτη ξίδι
 
1/4 φλιτζάνι αλκοολούχο αλκοόλ 70% συγκέντρωση
 
Συνδυάστε τα συστατικά και ρίξτε τα σε μια φιάλη ψεκασμού. Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα, γράψτε τα συστατικά στο εξωτερικό της φιάλης για λόγους ασφαλείας.
 
 
Είναι εξαιρετικά απορροφητικά, πλένονται και αφήνουν το γυαλί λαμπερό και χωρίς ραβδώσεις.
 
5. Ξεχάστε τον υαλοκαθαριστήρα
 
Οι επαγγελματίες καθαριστές παραθύρων μπορεί να λένε τα καλύτερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ξέρετε ακριβώς πώς να τους χρησιμοποιήσετε για ένα καλό αποτέλεσμα. Διαφορετικά καθαρίζοντας, μπορεί να καταλήξετε με το νερό στο πάτωμα.
 
Η αλήθεια είναι ότι οι υαλοκαθαριστήρες αποτελούν ιδανική λύση, αλλά για παράθυρα μεγαλύτερων επιφανειών.
 
6. Μοιράστε την εργασία
 
Χρειάζεται μόνο να καθαρίζετε τα παράθυρά σας μία ή δύο φορές το χρόνο, αλλά είναι ακόμα πιο εύκολο αν χωρίζετε την εργασία και το κάνετε δωμάτιο ανά δωμάτιο. Όταν καθαρίζετε, σκουπίστε τη μία πλευρά του παραθύρου οριζόντια και την άλλη κάθετα. Αν σχηματιστούν οποιεσδήποτε ραβδώσεις, θα γνωρίζετε εύκολα αν βρίσκονται στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό.
 
(www.goodhousekeeping.com)
Σχετικά προϊόντα
Our Brands