5 Σημαντικές Συμβουλές Καθαρισμού για Νοσοκομεία

5 Σημαντικές Συμβουλές Καθαρισμού για Νοσοκομεία
Αφενός, τα νοσοκομεία σε γενικές γραμμές σώζουν περισσότερες ζωές από οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα του κόσμου, αλλά από την άλλη πλευρά φιλοξενούν μια μεγάλη ποσότητα μικροβίων, ιών και βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες και ιώσεις. Ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η εξάπλωση αυτών των επιβλαβών παθογόνων είναι να εξασφαλιστεί ότι η ομάδα καθαρισμού του νοσοκομείου ασκεί ασφαλή και προληπτικά μέτρα κάθε φορά που καθαρίζει, απολυμαίνει και αποστειρώνει τα δωμάτια, τον εξοπλισμό και τους χώρους αναμονής.
 
Πριν ενημερωθείτε για τις συμβουλές καθαρισμού, είναι σημαντικό να σημειώσετε τη διαφορά μεταξύ της απολύμανσης και της αποστείρωσης. Η απολύμανση είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών. Η αποστείρωση χρησιμοποιείται για την πλήρη καταστροφή όλων των μικροοργανισμών σε μια επιφάνεια. Για να διασφαλιστεί ότι δεν χάνεται τίποτα και ότι όλα τα μέτρα καθαρισμού λαμβάνονται με τη μέγιστη σοβαρότητα, μπορείτε να διαβάσετε την παρακάτω λίστα με πέντε βασικές συμβουλές καθαρισμού που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι νοσοκομειακοί καθαρισμοί. Αυτές δεν είναι μόνο οι βέλτιστες πρακτικές. αυτά είναι δυνητικά πρακτικές που σώζουν ζωές .
 
Ακολουθήστε τις οδηγίες καθαρισμού κατά γράμμα
 
Για ένα αποτελσματικό τρόπο απομάκρυνσης μικροβίων και βακτηριδίων πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης του κάθε καθαριστικού. Εάν οι τεχνικοί καθαρισμού παραλείπουν οποιοδήποτε βήμα ή δεν περιμένουν αρκετό χρόνο ώστε το καθαριστικό να ολοκληρώσει τον καθαρισμό του προτού  το σκουπίσουν, τότε δεν μπορείτε να περιμένετε ότι όλα τα μικρόβια και τα βακτηρίδια θα εξαφανιστούν.
 
Ποτέ μην επαναχρησιμοποιείτε βρώμικα υφάσματα ή είδη ιματισμού.
Αυτή η αρχή είναι απαραίτητη κατά την ολοκλήρωση του καθαρισμού του νοσοκομείου. Τα συνεργεία καθαρισμού θα πρέπει να χρησιμοποιούν νέα υφάσματα μικροϊνών σε κάθε δωμάτιο που καθαρίζουν, έτσι ώστε να μην μεταφέρουν βακτήρια ή μικρόβια από το ένα μέρος στο άλλο. Όταν καθαρίζετε ένα δωμάτιο ασθενούς, εάν υπάρχουν κουβέρτες ή μαξιλάρια που πέφτουν στο πάτωμα, αντικαταστήστε τα αμέσως.
 
Αποφύγετε την ακαταστασία
Μην αφήνετε τους νοσοκομειακούς επισκέπτες να μεταφέρουν πολλά πράγματα στα δωμάτια των ασθενών. Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο να περιορίσετε κάποια δώρα, όπως τα λουλούδια, προσπαθήστε να τους υπενθυμίσετε ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να συρρέουν περισσότερα μικρόβια και βακτηρίδια με κάθε τι που εισχωρεί στο δωμάτιο.
 
Τρίψτε τις επιφάνειες
Όταν σκουπίζετε ένα καθαριστικό από μια επιφάνεια, δημιουργήστε τριβή για να εξασφαλίσετε ότι παίρνετε κάθε πιθανό κομμάτι μικροβίων και βακτηρίων από την επιφάνεια.
 
Μην ξεχνάτε τις γωνίες και τα κρυφά σημεία
Μπορεί να είναι εύκολο να εφησυχαστείτε και απλά να καθαρίσετε μεγάλους χώρους επιφάνειας, αλλά στα νοσοκομεία, διακυβεύονται ζωές με κάθε εργασία καθαρισμού. Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα καθαρισμού του νοσοκομείου σας προσεγγίζει ακόμη και τις περιοχές που είναι δυσπρόσιτες.
 
(mccclean.com)
Σχετικά προϊόντα
Our Brands