Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των χειμωνιάτικων ρούχων

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των χειμωνιάτικων ρούχων
Ήρθε η ώρα να αφήσετε τα πλεκτά, ζεστά ρούχα πίσω και να ντυθείτε με πιο ανοιξιάτικα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να στριμώξετε τα χειμωνιάτικα ρούχα στη ντουλάπα, όταν μπορείτα να τα τακτοποιήσετε οργανωμένα και να εξοικονομήσετε χώρο.
 
Παρακάτω θα δείτε τη διαδικασία που μπορείτε να ακολουθήσετε στην αποθήκευση ρούχων.
 
1. Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά
Πριν αποθηκεύσετε τα ρούχα φροντίστε να τα πλύνετε στο πλυντήριο. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ρούχα είναι εντελώς στεγνά πριν τα συσκευάσετε.
Συμβουλή: Εάν δεν είναι απολύτως καθαρά, θα ενθαρρύνετε τη συσσώρευση σκόρου.
 
2. Ξεχάστε το σίδερο
Μην σιδερώνετε τα ρούχα που πρέπει να αποθηκευτούν, γιατί το σιδέρωμα μπορεί να αποδυναμώσει τις ίνες και να τις κάνει επιρρεπείς στο σχίσιμο κατά μήκος των πτυχών.
 
3. Πάρτε τις σωστές θήκες αποθήκευσης.
Πρέπει να αποθηκεύετε ρούχα σε πλαστικές θήκες και όχι σε ξύλινες, σε χαρτοκιβώτια ή κουτιά από χαρτόνι. Οι πλαστικές θήκες είναι αδιάβροχες και προστατεύουν καλά από τα παράσιτα. Το χαρτόνι και το ξύλο περιέχουν χημικά που μπορούν να μεταφερθούν σε ρούχα και να τα βλάψουν. Τα κουτιά μπορούν επίσης να γίνουν χώρος συγκέντρωσης παρασίτων που προσελκύονται από τη κόλλα που τα συγκρατεί μαζί. Εάν χρησιμοποιείτε πλαστικά κουτιά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι εντελώς αεροστεγή, καθώς κάποια ρούχα (όπως μαλλί και άλλες φυσικές ίνες) πρέπει να αναπνέουν.
 
4. Κρατήστε τις θήκες σε δροσερό σημείο
Τοποθετήστε τα κουτιά ή τις θήκες σε ένα δροσερό μέρος που βρίσκεται εκτός δαπέδου και μακριά από υγρασία, ηλιακό φως και οποιοδήποτε είδος θερμότητας.
 
5. Κρατήστε τα αποθηκευμένα ρούχα μακριά από το ξύλο
Μην αποθηκεύετε τα ρούχα σε άμεση επαφή με το ξύλο, καθώς περιέχει οξέα που μπορούν να βλάψουν τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
6. Προσέξτε τα ειδικά αντικείμενα
Τα ειδικά αντικείμενα πρέπει να τυλίγονται σε χαρτί χωρίς οξύ, ώστε να αποφεύγεται η πτύχωση και να παρέχεται μεγαλύτερη προστασία.
 
7. Μακροπρόθεσμη Αποθήκευση
Για την αποθήκευση ενδυμάτων, όπως τα νυφικά, η καλύτερη επιλογή είναι ένα ειδικό κουτί αποθήκευσης χωρίς οξέα. Αν αποθηκεύετε ρούχα για περισσότερο από μία εποχή, βγάλτε τα έξω μια ή δύο φορές το χρόνο και αναδιπλώστε τα σε διαφορετικές γραμμές για να αποφύγετε το τσαλάκωμα. Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε τυχόν υπάρχουσα ζημιά.
 
8. Σακούλες συρρίκνωσης
Οι θήκες συρρίκνωσης (vacuum) μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο και να προστατεύσουν τα αντικείμενα από τη βρωμιά, την υγρασία, το μούχλα και τα παράσιτα.
Συνίσταται επίσης και για την αποθήκευση αντικειμένων όπως παπλώματα και άλλα κλινοσκεπάσματα. Οι σακούλες συρρίκνωσης δεν ενδείκυνται για όλα τα υφάσματα, όμως, καθώς οι φυσικές ίνες όπως το μαλλί πρέπει να αναπνέουν.
 
(goodhousekeeping.com)
 
 
Σχετικά προϊόντα
Our Brands