08/03/2018 - Είναι τα Πανάκια Μικροϊνών πιο αποτελεσματικά από τα υπόλοιπα;

08/03/2018 - Είναι τα Πανάκια Μικροϊνών πιο αποτελεσματικά από τα υπόλοιπα;

Τα πανιά μικροϊνών δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις.

Οι ειδικοί καθαρισμού τα θεωρούν ιδανικά για παράθυρα, τζάμια, μπανιέρες ακόμη και για δάπεδα

Γιατί να χρησιμοποιήσετε πανάκια καθαρισμού με μικροΐνες;

• Για εξοικονόμηση χρημάτων και υπεροχή σε σχέση με άλλα υφάσματα καθαρισμού.

• Επειδή είναι ασφαλή για το περιβάλλον και καθαρίζουν με νερό, χωρίς τη χρήση χημικών.

• Αφαιρούν το 99% των βακτηρίων στις επιφάνειες.

Προσοχή, όμως! Όλες οι μικροΐνες δεν είναι ίδιες!

«Στις μικροϊνες, παίρνετε αυτό που πληρώνετε». Για παράδειγμα, οι μικροϊνες που μπορεί να βρείτε σε τιμή ευκαιρίας έχουν λιγότερες ίνες.

Δεδομένου ότι είναι οι ίνες που κάνουν τη δουλειά, τα οικονομικά πανάκια δεν καθαρίζουν καθώς και δεν διαρκούν τόσο πολύ - μόνο για περίπου 50 πλύσεις. Συνίσταται η χρήση ποιοτικών υφασμάτων μικροϊνών όπως για παράδειγμα το Labico microfiber που  διαρκεί για πάνω απο 300 πλύσεις! 

Πώς λειτουργούν οι μικροΐνες;

Οι ίνες επιτρέπουν στα πανάκια να μαζεύουν με ευκολία και να φυλακίζουν τη σκόνη, το λίπος, τη βρωμιά, τα υγρά και τα βακτήρια. Τα θετικά και αρνητικά φορτία τους, προσελκύουν και τραβούν ό, τι υπάρχει στην επιφάνεια που καθαρίζετε.

Τύποι μικροϊνών:

Ορισμένοι κατασκευαστές μικροϊνών έχουν αναπτύξει προϊόντα με ίνες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για καθαρισμό δαπέδων, ξεσκόνισμα και καθαρισμό σκληρών επιφανειών σε όλο το σπίτι, από ξύλινα δάπεδα μέχρι κεραμίδια από γυαλί και μέχρι ανοξείδωτο χάλυβα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις μικροΐνες;

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πανάκια καθαρισμού, χρησιμοποιήστε μόνο ένα τμήμα του υφάσματος κάθε φορά. Διπλώστε το ύφασμα στο μισό, στη συνέχεια στο μισό και πάλι. Αυτό θα σας δώσει οκτώ επιφάνειες για καθαρισμό - τέσσερις σε κάθε πλευρά.

Για τη σκόνη, αφήστε το πανί να στεγνώσει. Για άλλες δουλειές, χρησιμοποιείστε το πανί και καθαρίστε τις επιφάνειες.

Όταν το ύφασμα αρχίζει να αφήνει ίχνη από τη βρωμιά ή χνούδι, ή αν το έχετε χρησιμοποιήσει λίγα λεπτά, χρησιμοποιείστε ένα νέο τμήμα. Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το πανάκι ή να ολοκληρωθεί η εργασία καθαρισμού.

Πώς να καθαρίσετε τα πανιά μικροϊνών;

Μετά από κάθε χρήση:  Ξεπλύνετε το ύφασμα μικροϊνών με χλιαρό ή ζεστό νερό  (η σωστή θερμοκρασία νερού συνιστάται στην ετικέτα φροντίδας) για 10-15 δευτερόλεπτα για να ξεπλύνετε τη βρωμιά. Εάν τα πανάκια είναι ιδιαίτερα βρώμικα, ίσως θέλετε να τα ξεπλύνετε μέχρι να βγει καθαρό το νερό. Αφού ξεπλυθεί, το ύφασμα είναι έτοιμο για χρήση ξανά.

Μία φορά την εβδομάδα: Τα πανιά μικροϊνών που χρησιμοποιούνται καθημερινά πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο κάθε εβδομάδα. Ξεπλύνετε τα πρώτα για να απομακρύνετε τη βρωμιά από τις ίνες και στη συνέχεια ρίξτε τα στο πλυντήριο με την κανονική πλύση. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη (θα βλάψει τις ίνες) ή μαλακτικό υφασμάτων (θα φράξει τις ίνες).

Ακολουθήστε τις οδηγίες φροντίδας για το στέγνωμα. Ορισμένα πανάκια, έχουν συγκεκριμένες οδηγίες φροντίδας, οπότε φροντίστε πάντα να ελέγχετε πρώτα τις οδηγίες πλυσίματος.

Εάν τα πανιά γίνουν μη αποτελεσματικά ή αν αρχίσουν να μυρίζουν, βράστε τα σε νερό μαζί με ένα τέταρτο φλιτζανιού μαγειρική σόδα για 10-15 λεπτά.

(www.today.com)


Βρείτε εδώ το πανί μικροϊνών που χρειάζεστε!

Σχετικά προϊόντα
Our Brands