Αυτές είναι οι συμβουλές της Tripadvisor για την καθαριότητα των δωματίων

Αυτές είναι οι συμβουλές της Tripadvisor για την καθαριότητα των δωματίων

Το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου αποτελεί «σπίτι» μακριά από το σπίτι και δεν είστε ο μόνος που έχει περάσει τις διακοπές του σε αυτό. Επίσης το προσωπικό του ξενοδοχείου δεν έχει τα ίδια στάνταρ καθαριότητας, όπως θα είχατε στο σπίτι σας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσετε σε κάποιες από τις διαμονές σας προβλήματα με την καθαριότητα και, όπως έχουν δείξει και έρευνες, με τα μικρόβια τα οποία μπορεί να καραδοκούν παντού.

Ποια είναι τα βήματα, επομένως, ώστε να έχετε ένα καθαρό δωμάτιο και μια ξέγνοιαστη διαμονή; Η ιστοσελίδα Smartertravel, θυγατρική της Tripadvisor, σας δίνει τις κατάλληλες συμβουλές.

Μην χρησιμοποιείτε Black-light

«Ουδείς λεκές κρυπτός υπό του Black-light», καθώς αποκαλύπτει πλήθος λεκέδων που το γυμνό μάτι δεν μπορεί να δει. Όμως, οι λεκέδες αυτοί αντιμετωπίζονται πολύ δύσκολα και η γνώση τους μόνο κακό στην εμπειρία διαμονής μπορεί να σας κάνει. Το black-light είναι επομένως καλό για την τηλεόραση, αλλά όχι και τόσο πρακτικό στην καθημερινότητα.

Διαβάστε τις κριτικές.

Δεν υπάρχουν διεθνή στάνταρ για την καθαριότητα ενός δωματίου. Η τιμή, η τοποθεσία, ακόμα και η επωνυμία δεν εγγυώνται ένα καθαρό δωμάτιο. Έτσι η καλύτερη πρακτική είναι οι κριτικές από άλλους επισκέπτες, τις οποίες μπορείτε να δείτε στα ειδικά segments για την καθαριότητα που διαθέτουν οι ιστοσελίδες κρατήσεων και κριτικών όπως τα TripAdvisor, Booking.com, Hotels.com και Expedia.

Να πλένετε τα χέρια σας

Το συχνό πλύσιμο των χεριών, πέρα από εμμονή των μαμάδων, αποτελεί αποδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης μετάδοσης κρυολογημάτων και ιών καθώς αποτρέπει την μεταφορά βακτηριδίων από ό,τι αγγίζετε (για παράδειγμα το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, το πόμολο του δωματίου ή τα κουμπιά του ανελκυστήρα) προς το στόμα, τα μάτια ή την μύτη σας.

Πετάξτε τα σεντόνια του ξενοδοχείου

Η συχνότητα καθαρισμού των σεντονιών διαφέρει μεταξύ των ξενοδοχείων, έτσι είναι πιθανό υπό περιπτώσεις να κοιμηθείτε με ένα «χρησιμοποιημένο» σεντόνι. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, μπορείτε να ρωτήσετε το ξενοδοχείο πόσο συχνά πλένει τα σεντόνια ή, ακόμα καλύτερα και ασφαλέστερα, χρησιμοποιήστε δικά σας σεντόνια και κουβέρτα.

Να έχετε μαζί σας αντισηπτικά μαντηλάκια

Εάν αισθάνεστε περίεργα ως προς την καθαριότητα στο οικονομικό κατάλυμά σας ή θέλετε απλά να είστε πολύ προσεκτικοί, τότε η λύση είναι να απολυμάνετε με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες πιο συχνά. «Στρατηγικά» σημεία που αποτελούν κέντρα «στρατολόγησης» των βακτηριδίων είναι το τηλέφωνο, τα πόμολα, το καπάκι της τουαλέτας, ο κουβάς πάγου, το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, και οι μπαταρίες του λουτρού. Άλλη μια επιτυχημένη, και άκρως τεχνολογικά εξελιγμένη, λύση είναι τα UV Wands, τα οποία «σκανάρουν» τις επιφάνειες και εξοντώνουν τα βακτηρίδια.

Αποφύγετε τα ποτήρια του δωματίου

Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι τα ποτήρια στο δωμάτιο έχουν καθαριστεί σωστά, καθώς για παράδειγμα μπορεί απλά να έχουν ξεπλυθεί με νερό ή να έχουν καθαριστεί με το ίδιο σφουγγάρι που χρησιμοποιήθηκε για να καθαριστούν και άλλη μέρη του δωματίου. Η γρήγορη λύση είναι να αφήσετε να τρέξει στο ποτήρι ζεστό νερό για 2 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε, καθώς έτσι τα περισσότερα βακτηρίδια εξοντώνονται.

(www.money-tourism.gr)


Σχετικά προϊόντα
Our Brands