Καθαρισμός και Απολύμανση τραπεζιών εστιατορίων σε 4 βήματα

Καθαρισμός και Απολύμανση τραπεζιών εστιατορίων σε 4 βήματα
Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε σωστά τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα όπως τα τραπέζια. Τα καθαρά τραπέζια οδηγούν σε καλύτερη βαθμολογία από τους επισκέπτες και συμβάλλουν επίσης στη μείωση των κινδύνων μόλυνσης.
 
Παρακάτω θα βρείτε τα τέσσερα βήματα και μερικές σημαντικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν καθαρίζετε και απολυμαίνετε τα τραπέζια:
 
1) Καθαρίστε την επιφάνεια με κατάλληλο καθαριστικό.
 
2) Μετά τον καθαρισμό, ξεπλύνετε προσεκτικά την επιφάνεια με καθαρό νερό.
 
3) Εφαρμόστε ένα απολλυμαντικό στην επιφάνεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό με βάση την αμμωνία ή το χλώριο. 
 
4) Αφήστε το απολυμαντικό να στεγνώσει με τη βοήθεια του αέρα.
 
Σημαντικές συμβουλές

• Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τρία διαφορετικά πανιά: ένα για καθαρισμό, ένα για ξέβγαλμα και ένα για την εφαρμογή απολυμαντικού.

• Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρωματιστά δοχεία για τα βήματα 1, 2 και 3, έτσι ώστε να είναι εύκολο να εντοπίσετε το καθαριστικό έναντι του καθαρού νερού ξεβγάλματος σε σχέση με το απολυμαντικό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπουκάλια ψεκασμού καθαριστικού και απολυμαντικού αντί για δοχεία.

• Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες του κατασκευαστή καθαριστικών για να επιτευχθεί η σωστή αραίωση.

• Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε τις επιφάνειες με καθαρό νερό μετά τον καθαρισμό και πριν από την απολύμανση, για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του απολυμαντικού. Είναι επίσης σημαντικό να επιτραπεί στο απολυμαντικό να στεγνώσει στον αέρα.

(www.blog.martinbros.com)
Our Brands