Καθάρισμα στο σπίτι για αποτελεσματική αποφυγή μόλυνσης από τον κορωνοϊό

Καθάρισμα στο σπίτι για αποτελεσματική αποφυγή μόλυνσης από τον κορωνοϊό

Καθώς ο νέος κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους απολύμανσης των χώρων διαβίωσης τους.
Φυσικά και μια καλή λύση είναι το να πλύνετε καλά τα χέρια σας και να αποφύγετε την στενή επαφή με τους ανθρώπους που έχουν την ασθένεια, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καθαρίσετε το σπίτι σας.
Ο κοροναϊός μεταδίδεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία μπορεί να παραμείνει βιώσιμος για ώρες έως μέρες σε επιφάνειες κατασκευασμένες από μια ποικιλία υλικών.
Έχει ήδη αυξηθεί η ζήτηση για υπηρεσίες καθαρισμού σε όλο τον κόσμο και πολλά σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει για απολύμανση.
Ακολουθεί ο τρόπος τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε για αποτελεσματικό καθάρισμα.

Θυμηθείτε πρώτα να καθαρίσετε, και έπειτα να απολυμάνετε.
Ο καθαρισμός αναφέρεται στην απομάκρυνση μικροβίων από επιφάνειες. Η απολύμανση αναφέρεται στη χρήση χημικών ουσιών για τη θανάτωση μικροβίων στις επιφάνειες. Και οι δύο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της λοίμωξης, αλλά πρέπει πρώτα να καθαρίσετε και να απολυμαίνετε μετά.
Μην ξεχάσετε να διαβάσετε την ετικέτα στα απολυμαντικά σας. Ορισμένα πρέπει να παραμείνουν στο νερό από δύο έως δέκα λεπτά.
Χρησιμοποιήστε οικιακά καθαριστικά και απολυμαντικά στις συχνά αγγιζόμενες επιφάνειες
Αυτά είναι τα τραπέζια, τα ντουλάπια, οι διακόπτες φωτισμού και οι τουαλέτες.

Πριν απολυμάνετε τις βρώμικες επιφάνειες, καθαρίστε τις με απορρυπαντικό ή σαπούνι και νερό. Για την απολύμανση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαλύματα οινοπνεύματος που περιέχει τουλάχιστον 70% αλκοόλ, απολυμαντικά οικιακής χρήσης, ή αραιωμένα οικιακά διαλύματα χλωρίνης. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν λήξει και μην αναμιγνύετε χλωρίνη με άλλα καθαριστικά. 

Συστήνεται στους καταναλωτές να δημιουργήσουν τα δικά τους απολυμαντικά αναμειγνύοντας 5 κουταλιές της σούπας χλωρίου ανά γαλόνι νερού ή 4 κουταλιές της σούπας χλωρίου ανά τετραγωνικό μέτρο νερού.

Φορέστε γάντια και βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό εξαερισμό ενώ καθαρίζετε. Πετάξτε τα αφού τελειώσετε το καθάρισμα.
Αν χρησιμοποιείτε οικιακά γάντια, μην τα χρησιμοποιείτε για άλλους σκοπούς και καθαρίζετε τα χέρια σας αμέσως μετά την αφαίρεση των γαντιών. Αφαιρέστε τα γάντια, τραβώντας τα προς τα έξω και προσπαθήστε να μην αφήσετε το εξωτερικό του γαντιού να αγγίξει το δέρμα σας.

Πλύνετε τα λερωμένα ρούχα με την πιο ζεστή ρύθμιση στο πλυντήριο. 
Δεν υπάρχει λόγος να ανακινήσετε βρώμικα ρούχα, καθώς αυτά μπορούν να διαδώσουν τους ιούς μέσω του αέρα. Χρησιμοποιήστε τη ζεστή κατάλληλη ρύθμιση νερού για το πλύσιμο των αντικειμένων και αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε γάντια κατά το πλύσιμο των βρώμικων ρούχων, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας αργότερα. Επίσης, εξετάστε το πλύσιμο της τσάντας πλυντηρίου που κρατά τα ρούχα σας, καθώς αυτή η επιφάνεια μπορεί επίσης να συλλέγει μικρόβια και ιούς.

Καθαρίστε τα ηλεκτρονικά σας
Τα τηλέφωνα και τα tablet είναι αυτά που χαρακτηρίζονται ως επιφάνειες "υψηλής αφής", οπότε θα θέλετε να τα καθαρίσετε. Πρέπει να αποφύγετε τη χρήση αλκοολούχων ποτών, απολυμαντικών ή παρόμοιων ψεκασμών, ανέφερε προηγουμένως το Business Insider, εν μέρει επειδή η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην προστατευτική επίστρωση στην οθόνη του τηλεφώνου σας.

Αντ 'αυτού, απενεργοποιήστε τη συσκευή σας, απλώστε ελαφρά ένα πανί μικροϊνών με σαπούνι και νερό και καθαρίστε την οθόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή υγιεινής UV, η οποία ακτινοβολεί τις ακτίνες UV-C στο τηλέφωνό σας για να σκοτώσει τα μικρόβια.

(www.businessinsider.com)

Σχετικά προϊόντα
Our Brands