Επαγγελματίες στον καθαρισμό: Πως να απόφυγετε τη μόλυνση από ιούς

Επαγγελματίες στον καθαρισμό: Πως να απόφυγετε τη μόλυνση από ιούς
Ένα ξέσπασμα λοίμωξης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πρόβλημα υγείας, ειδικά σε περιβάλλοντα όπως νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε τον κίνδυνο όσο το δυνατόν περισσότερο σε τέτοιες οργανώσεις.
 
Τι είναι η πρόληψη των λοιμώξεων;
 
Η πρόληψη της μόλυνσης αναφέρεται στην ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης μιας λοίμωξης. Η πρόληψη της μόλυνσης και η υγιεινή στην υγειονομική περίθαλψη πάνε μαζί, διότι οι λοιμώξεις στην υγειονομική περίθαλψη έχουν σοβαρές συνέπειες για ένα ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης. Φανταστείτε, επιπλέον προβλήματα υγείας για τους υπάρχοντες ασθενείς, άδειες ασθενείας για το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, εξάπλωση και επιβίωση του ιού και μεγάλο κόστος για τους οργανισμούς υγείας.
 
Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να διορθωθούν στην υγειονομική περίθαλψη σχετικά με την υγιεινή. Αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση ακατάλληλων γαντιών κατά τις διαδικασίες φροντίδας ή μη σωστή τοποθέτηση και εφαρμογή προστατευτικού ρουχισμού. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης παθογόνων παραγόντων, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη μιας μόλυνσης.
 
Συμβουλές πρόληψης λοιμώξεων για επαγγελματίες καθαρισμού
 
1. Βάλτε τα γάντια πριν αρχίσετε να εργάζεστε και βγάλτε τα όταν σταματήσετε να εργάζεστε. Χρησιμοποιείτε καινούρια γάντια κάθε φορά που τα αφαιρείτε.
 
2. Το συχνό πλύσιμο χεριών είναι πολύ σημαντικό όπως και το απολυμαντικό πριν και μετά τη μετάβαση στην τουαλέτα, πριν το φαγητό ή κατά την αφαίρεση γαντιών ή μάσκας. Φορέστε προστατευτικά γυαλιά κατά την ανάμιξη χημικών ουσιών ή αν υπάρχει σκόνη στον αέρα.
 
3. Κρατήστε τα βρώμικα χέρια μακριά από τα μάτια, τη μύτη, το στόμα, το πρόσωπο και το σώμα σας.
 
4. Να φοράτε μάσκα προσώπου (αναπνευστήρα σωματιδίων N95%) ανά πάσα στιγμή όταν εργάζεστε και όταν ταξιδεύετε σε κοινόχρηστους χώρους. (λεωφορείο, αεροπλάνο, τρένο κ.λπ.)
 
5. Μην πηγαίνετε στην εργασία εάν αισθανθείτε αδιαθεσία (βήχας, κρυολόγημα, γρίπη, θερμοκρασία, δύσπνοια, ρινική καταρροή, ανοιχτά τραύματα). Όσοι πηγαίνουν στη δουλειά ενώ νοσούν πρέπει να στέλνονται σπίτι τους και να επικοινωνούν με το γιατρό τους.
 
6. Απολυμαίνετε τακτικά όλες τις επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά, όπως διακόπτες φωτισμού, κουμπιά ανελκυστήρων, ψύκτες ή βρύσεις νερού, τηλέφωνα, χερούλια πόρτας και λαβές, πάγκους, γραφεία, πληκτρολόγια κλπ. Το ίδιο πρέπει να γίνεται στο σπίτι, όταν ταξιδεύετε ή όταν χρησιμοποιείτε δημόσιες εγκαταστάσεις.
 
7. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικές σκούπες, και καθαριστικά μηχανήματα χαλιών και δαπέδων που παρέχουν φιλτράρισμα.
 
8. Αποφύγετε χειραψίες ή αγκαλιές (για τώρα). Χρησιμοποιήστε τον αγκώνα σας για να χαιρετήσετε κάποιον και επίσης την τεχνολογία για να επικοινωνήσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
 
9. Διατηρείτε ασφαλή απόσταση από τους άλλους, η οποία είναι 2 μέτρα
 
10. Μην αφήνετε το φόβο να σας κυριεύει, αλλά αντίθετα να είστε προετοιμασμένοι μειώνοντας το ρίσκο μόλυνσης και πέρνωντας μέτρα που βοηθούν στην πρόληψη της διασταυρούμενης λοίμωξης. Μένετε ενήμεροι και αναλάβετε δράση για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και το κοινό.
 
Άλλες προτάσεις:
• Για υψηλά επίπεδα καθαρισμού και απολύμανσης, εξετάστε τη χρήση ηλεκτροστατικού συστήματος ψεκασμού για χημική εφαρμογή.
 
• Μη χρησιμοποιείτε σκούπες ή σφουγγαρίστρες για να αφαιρέσετε τη σκόνη.
 
• Μην τοποθετείτε ξανά χρησιμοποιημένες βρεγμένες σφουγγαρίστρες ή πανιά καθαρισμού στον ίδιο κάδο ή δοχείο.
 
• Το καθαριστικό διάλυμα πρέπει να αντικαθίσταται συχνά, όπως και οι σφουγγαρίστρες, τα πανιά (όταν γίνονται θολά, ορατά βρώμικα ή ανά πολιτική) για να αποφευχθεί η μη αποτελεσματικότητα και η μόλυνση. Αναμίξτε τις χημικές ουσίες σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας και αφήστε το διάλυμα να παραμείνει ανάλογα με τον καθορισμένο χρόνο παραμονής (μέχρι 7-10 λεπτά).
 
• Οι εργοδότες καλό θα ήταν να παράσχουν απολυμαντικά αλλά και απλά μαντηλάκια για τους εργαζόμενους, έτσι ώστε να μπορούν να καθαρίζουν τον εξοπλισμό του γραφείου τους, δηλαδή τα πληκτρολόγια, τους υπολογιστές και να αποφευχθεί η διασπορά μικροβίων στο γραφείο.
 
 
(www.intercleanshow.com)
Σχετικά προϊόντα
Our Brands