Πώς να καθαρίσετε μόνοι σας τα χαλιά σας!

Πώς να καθαρίσετε μόνοι σας τα χαλιά σας!

Εάν έχετε χώρο στο σπίτι σας να αποθηκεύσετε τα χαλιά σας, μπορείτε αντί να τα δώσετε για καθάρισμα και φύλαξη σε επαγγελματίες να τα καθαρίσετε μόνοι σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη διαδικασία καθαρισμού που θα σας επιτρέψει και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Εάν το χαλί σας δεν είναι πολύ λερωμένο, χρησιμοποιήστε πρώτα την ηλεκτρική σκούπα και στις δύο μεριές. Έπειτα γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και καθαρή βενζίνη στην ίδια αναλογία και με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού περάστε το χαλί προς τη φορά του πέλους.

Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Επαναλάβετε έως ότου το πανί να βγει τελείως καθαρό. Για τα κρόσια του χαλιού χρησιμοποιήστε μια βούρτσα χαλιών και διάλυμα από χλιαρό νερό και οξυζενέ.

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, απλώστε το χαλί στη βεράντα για να στεγνώσει.

Αφού βεβαιωθείτε ότι είναι απολύτως στεγνό, τυλίξτε το προσεκτικά σε ρολό προς την κατεύθυνση του πέλους του.

Μην ξεχάσετε να βάλετε αντισκοριακό, τυλιγμένο σε ένα κομάτι χαρτί, για να προστατεύεστε το χαλί όσο βρίσκεται αποθηκευμένο. Τέλος, τυλίξτε το χαλί με ένα παλιό σεντόνι, κι όχι με πλαστικό το οποίο δεν επιτρέπει στο χαλί να "αναπνέει", και τοποθετήστε το σε ένα δροσερό μέρος οριζόντια στο πάτωμα για να μην τσακίσει.    

Εάν το χαλί σας είναι αρκετά λερωμένο ακολουθήστε την ίδια διαδικασία απλά αντί για βενζίνη χρησιμοποιήστε καθαρό πετρέλαιο.  

 
(www.news.gr)
 
Σχετικά προϊόντα
Our Brands