09/02/2017 - Πλύσιμο σφουγγαρίστρας μετά τη χρήση

09/02/2017 - Πλύσιμο σφουγγαρίστρας μετά τη χρήση
Οδηγίες καθαρισμού για σφουγγαρίστρες και πανέτες
Καθαρισμός σφουγγαρίστρας μετά τη χρήση:
 
1.Ξεπλύνετε και μουλιάστε
 
Είναι προτιμότερο να πλένετε τις σφουγγαρίστρες σας μετά από κάθε χρήση.
Ξεκινήστε ξεπλένοντας τη σφουγγαρίστρα μέχρι το νερό να βγει καθαρό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη σε ένα κουβά που περιέχει 7.5 λίτρα ζεστό νερό και ένα φλιτζάνι λευκαντικό. Αφήστε τη σφουγγαρίστρα σας να μουσκεύσει για 10 λεπτά, ξεπλύνετε ξανά, και στη συνέχεια  κρεμάστε τη για να στεγνώσει. (Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε την κεφαλή χρησιμοποιώντας νερό και ένα φλιτζάνι ξίδι.)
 
Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά τη σφουγγαρίστρα σας έτσι ώστε να είναι καθαρή απο υπολείμματα απορρυπαντικού.
 
Περισσότερες συμβουλές:
 
-Μην αφήνετε μια σφουγγαρίστρα να μουλιάζει για πολύ ώρα, καθώς η θερμότητα και η υγρασία συχνά επιφέρουν μούχλα και βακτήρια.
-Βεβαιωθείτε ότι η σφουγγαρίστρα είναι εντελώς στεγνή πριν την αποθηκεύσετε.
-Όταν μούσκευετε τη σφουγγαρίστρα σε λευκαντικό, βεβαιωθείτε ότι είναι απομακρυσμένη από παιδιά.
 
2. Στο πλυντήριο πιάτων
 
Εάν η σφουγγαρίστρα σας διαθέτει αποσπώμενη κεφαλή, μπορεί να τοποθετηθεί στο πλυντήριο πιάτων! Τοποθετήστε την κεφαλή σφουγγαρίστρας στην επάνω σχάρα ενός κατά τα άλλα άδειου πλυντηρίου πιάτων. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ξύδι στο δοχείο απορρυπαντικού και εκτελέστε την κανονική πλύση του πλυντηρίου. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος, αφαιρέστε το νερό από την κεφαλή της σφουγγαρίστρας και κρεμάστε τη μέχρι να στεγνώσει. Η σφουγγαρίστρα είναι και πάλι καθαρή, γρήγορα και εύκολα!
 
3. Στο πλυντήριο
 
Οι αφαιρούμενες κεφαλές σφουγγαρίσματος μπορούν επίσης να μπουν στο πλυντήριο. Προσθέστε 1/2 λευκαντικό στο πλυντήριο και πλύνετε τις κεφαλίες μόνες τους σε κανονικό κύκλο. Όταν η πλύση τελειώσει, αφαιρέστε το νερό από τις κεφαλές και στη συνέχεια κρεμάστε τις μέχρι να στεγνώσουν.
 
4. Πώς να καθαρίσετε μια στεγνή σφουγγαρίστρα
 
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε μια στεγνή σφουγγαρίστρα είναι  το τίναγμα. Αυτό απομακρύνει τα χαλαρά σωματίδια και τη σκόνη. Εάν χρειάζεστε περισσότερο από ένα καλό κούνημα, καθαρίστε τη σφουγγαρίστρα με ζεστό σαπουνόνερο, αφαιρέστε το νερό και αφήστε τη να στεγνώσει.
 
Μια καθαρή σφουγγαρίστρα σημαίνει ένα καθαρότερο σπίτι
 
Η σωστή συντήρηση της σφουγγαρίστρας θα έχει μεγάλη διαφορά για τα δάπεδα σας. Καθαρίστε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση για να αποτρέψετε την εξάπλωση μικροβίων και βρωμιάς γύρω από το σπίτι σας. Εάν το σφουγγάρισμα δεν σας βολεύει ή απλά δεν υπάρχει χρόνος, καλέστε ένα συνεργείο καθαρισμού να σας βοηθήσει.
 
(www.maidsbytrade.com)
Σχετικά προϊόντα
Our Brands