Συμβουλές για μια καθαρή κουζίνα εστιατορίου

Συμβουλές για μια καθαρή κουζίνα εστιατορίου

Η καθαρή κουζίνα είναι απαραίτητη για κάθε εστιατόριο. Μια καθαρή κουζίνα θα έχει το σωστό αντίκτυπο στους πελάτες του εστιατορίου, ενώ παράλληλα θα προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και στους εργαζόμενους.

Πλύσιμο πιάτων

Το πλύσιμο σκευών, ταψιών και πιατών,  θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Οι πελάτες θα παρατηρήσουν ακόμη και τον μικρότερο λεκέ στα πιάτα τους, οπότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ένα αποτελεσματικό υγρό πιάτων.

Μια εξαιρετική συμβουλή για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων είναι να διαθέτουν στο προσωπικό τους γάντια κουζίνας για τον καθαρισμό και το πλύσιμο πιάτων. Με αυτόν τον τρόπο, το προσωπικό θα έχει λιγότερο ευερέθιστα χέρια και θα είναι σε θέση να προβεί στις παραπάνω εργασίες πιο αποτελεσματικά. Ένα άλλο σημαντικό εργαλείο στην κουζίνα είναι τα σφουγγάρια καλής ποιότητας. Μην χρησιμοποιείτε πανιά ή σφουγγάρια χαμηλής ποιότητας, καθώς δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικά.

Συμβουλές καθαρισμού δαπέδων κουζίνας

Ο πρώτος κανόνας εδώ είναι το πολύ καλό σκούπισμα του δαπέδου. Στη συνέχεια μπορείτε να το σφουγγαρίσετε. Πολύ σημαντικό εδώ είναι να αφήσετε το προϊόν σφουγγαρίσματος να δράσει στο πάτωμα για 10 λεπτά, καθώς αυτό επιτρέπει στο απολυμαντικό να δουλέψει σωστά και να σκοτώσει τυχόν βακτήρια ή να αφαιρέσει τυχόν λεκέδες που έχουν απομείνει από την προετοιμασία ή το μαγείρεμα του φαγητού. Συνιστάται να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες στο καθαριστικό δαπέδου σας, καθώς ορισμένα προϊόντα ενδέχεται να απαιτούν συγκεκριμένη χρήση.

Καθαρισμός επιφανειών

Ο καθαρισμός επιφανειών είναι παρόμοιος με τον καθαρισμό του δαπέδου. Και πάλι, ξεσκονίστε, σκουπίστε ή καθαρίστε πρώτα την περιοχή. Μπορείτε να συνεχίσετε με ένα καθαριστικό επιφανειών και να το χρησιμοποιήσετε και στο μπροστινό μέρος των ψυγείων, των φούρνων, των πάγκων ή άλλων επιφανειών στην κουζίνα. Για τραπέζια και επιφάνειες που πρέπει να απολυμανθούν, χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα καθαρισμού που απολυμαίνουν, δίνοντας ξανά προσοχή στις οδηγίες.

Καθαρισμός των κάδων

Προσπαθήστε να καθαρίζετε τους κάδους όσο το δυνατόν συχνότερα. Μετακινήστε τους έξω και γεμίστε τους με νερό και ένα προϊόν απολύμανσης που θα αφήσετε για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε τον κάδο με ένα κατάλληλο προϊόν και ένα συρματοσφουγγαράκι, έπειτα να τον ξεπλύνετε και να τον επανατοποθετήσετε στη θέση του. Θυμηθείτε να αφήσετε το δοχείο να στεγνώσει καλά πριν τοποθετήσετε τη σακούλα απορριμάτων, έτσι ώστε να αποφύγετε μούχλα και δυσάρεστες μυρωδιές.

Πλύσιμο χεριών

Το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά στην υγιεινή ενός εστιατορίου. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να ενημερώνονται από την αρχή για τη σωστή τεχνική του πλυσίματος χεριών και θα πρέπει να ενθαρρύνονται να πλένουν τα χέρια τους συχνά, όχι μόνο πριν και μετά την προετοιμασία του φαγητού, αλλά και πριν τον καθαρισμό και την έξοδο από την κουζίνα για οποιονδήποτε λόγο. Κάθε νεροχύτης πρέπει να είναι εφοδιασμένος με σαπούνι καλής ποιότητας, ώστε να αποφεύγεται η μόλυνση.

Καθαρισμός rota (Πρόγραμμα)

Ένα πρόγραμμα καθαρισμού, είναι μια σημαντική προσθήκη στις διαδικασίες του εστιατορίου. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα των χώρων που πρέπει να καθαρίζονται κάθε εβδομάδα και από ποιον. Αυτό θα διασφαλίσει το σωστό καταμερισμό εργασιών μεταξύ των μελών του προσωπικού, αλλά και το επιθημητό επίπεδο υγιεινής στο εστιατόριο.

Εκτός από την αποφυγή διασταυρούμενων μολύνσεων, υπάρχουν και άλλα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τη διατήρηση ενός καθαρού εστιατορίου.  Αυτά περιλαμβάνουν, τη μείωση του κόστους εξόδων διαχείρισης στην κουζίνα, ένα υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των πελατών και συνεπώς και υψηλότερα έσοδα για τις επιχειρήσεις.

 

(www.pgpro.co.uk)

 

Σχετικά προϊόντα
Our Brands