Μικρά tips σφουγγαρίσματος πατώματος

Μικρά tips σφουγγαρίσματος πατώματος
Ενώ το σκούπισμα και η ηλεκτρική σκούπα απομακρύνουν τη βρωμιά και τη σκόνη από τα πατώματα σας, το σφουγγάρισμα είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της καθαριότητας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα.
 
1. Απομακρύνετε έπιπλα
 
Πριν αρχίσετε να σφουγγαρίζετε, πρέπει να κάνετε μια προετοιμασία. Είναι σημαντικό να απομακρύνετε όλα τα έπιπλα, όπως τραπέζια, καρέκλες και χαλιά. Αυτό θα διασφαλίσει ότι μπορείτε να σφουγγαρίσετε σε κάθε σημείο στο πάτωμα. Αφού τελειώσετε το σφουγγάρισμα πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι να στεγνώσει.
 
2. Σκουπίστε το δάπεδο αρχικά
 
Ποτέ μην παραλείπετε αυτό το βήμα, γιατί το σφουγγάρισμα από μόνο του δεν αρκεί, αντίθετα μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.
 
3. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό
 
Αναμίξτε το καθαριστικό σας με ζεστό νερό. Γεμίστε τον κάδο με νερό έως τη μέση, έτσι ώστε η σφουγγαρίστρα να μπορεί να μπαίνει ολόκληρη στο νερό. Εάν έχετε μια στεγνή σφουγγαρίστρα, τότε θα πρέπει να τη μουλιάσετε στο ζεστό νερό πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα.
 
4. Σφουγγαρίστε τμηματικά
 
Ο καθαρισμός δαπέδων σε μικρά τμήματα μπορεί να διευκολύνει την απομάκρυνση της βρωμιάς. Όταν χωρίζετε το δάπεδο σε τμήματα, βοηθάτε έτσι ώστε το καθαριστικό να απλώνεται ομοιόμορφα στο πάτωμα.
 
5. Ξεπλύνετε και σκουπίστε τη σφουγγαρίστρα σας
 
Μια άλλη συμβουλή που πρέπει να θυμάστε είναι να ξεπλένετε και να στίβετε τη σφουγγαρίστρα σας όταν τελειώσετε ένα κομμάτι. Αυτό είναι σημαντικό, ώστε να μην απλώνετε βρωμιά από τη μία περιοχή στην άλλη.
 
6. Αλλάξτε το διάλυμα καθαριστικού σας
 
Επειδή το διάλυμα καθαρισμού μπορεί να γίνει ορατά βρώμικο καλό θα ήταν να το αλλάζετε συχνα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι χρησιμοποιείτε μόνο καθαρό νερό και απορρυπαντικό για να καθαρίσετε το δάπεδο σας.
 
7. Μουλιάστε τη σφουγγαρίστρα
 
Μια άλλη σημαντική συμβουλή για αποτελεσματικό καθαρισμό είναι να μουλιάζετε τη σφουγγαρίστρα σας στον κουβά κάθε φορά που ξεκινάτε να σφουγγαρίσετε μια περιοχή.
 
8. Αφήστε το δάπεδο να στεγνώσει με τη βοήθεια του αέρα και κρεμάστε τη σφουγγαρίστρα
 
Όταν τελειώσετε το πάτωμα, θα πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο ή την πόρτα για να αφήσετε το δάπεδο να στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να μετακινείτε τα έπιπλα σας και πάλι στη θέση τους.
Καλό θα ήταν να κρεμάσετε τη σφουγγαρίστρα αφού τελειώσετε, γιατί αφήνοντας τη στον κουβά ενδεχομένως να προκαλέσει δυσάρεστες μυρωδιές. Θυμηθείτε να ρίχνετε πάντα το βρώμικο νερό στην τουαλέτα και όχι στο νεροχύτη της κουζίνας όπου είναι και ο χώρος προετοιμασίας του φαγητού.
 
Συμπέρασμα
 
Το σφουγγάρισμα των δαπέδων πρέπει να αποτελεί μέρος της ρουτίνας καθαρισμού σας και οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διατήρηση καθαρών δαπέδων μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία βακτηρίων και να κρατήσει το μούχλα εκτός σπιτιού.
 
(www.outofsightcleaning.com)
Σχετικά προϊόντα
Our Brands