Πως να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την κουζίνα σας

Πως να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την κουζίνα σας
Η κουζίνα πρέπει να αποτελεί το καθαρότερο μέρος του σπιτιού αναμφίβολα, να καθαρίζεται όσο το δυνατόν συχνότερα και να απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση. Οι περισσότεροι πλένουν μόνο τα πιάτα, καθαρίζουν τους πάγκους, ξεπλένουν το νεροχύτη και σκουπίζουν το πάτωμα.
 
Ξεχνούν ότι το σφουγγάρι κουζίνας φέρει πολλά μικρόβια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει τα εργαλεία της κουζίνας να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση έτσι ώστε να μη γίνουν βλαβερά στο μέλλον.
 
Πλύνετε τα βρώμικα σκεύη σας σε ζεστό νερό και σαπούνι
 
Ρίξτε ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα σε μια λεκάνη. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα σκεύος, μπορείτε να το τοποθετείτε στη λεκάνη. Αυτό βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο γιατί όταν θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε το αντικείμενο μπορείτε απλά να το ξεπλύνετε.
 
Θυμηθείτε ότι τα σκεύη που χρησιμοποιούνται για κοπή ωμού κρέατος και πουλερικών θα πρέπει να τοποθετηθούν σε διαφορετικό δοχείο για να αποφύγετε τη μόλυνση.
 
Επίσης, θα ήταν καλό να μην χρησιμοποιείτε μαχαίρια στη λεκάνη με το νερό, καθώς μπορεί να τραυματιστείτε στη προσπάθεια σας να βρείτε κάτι. Σιγουρευτείτε ότι καθαρίζετε αμέσως το νερό που στάζει, για να αποφύγετε τη δημιουργία λεκέδων.
 
Πλύνετε τα σκεύη στο πλυντήριο πιάτων
 
Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για αποτελεσματικό καθαρισμό και απολύμανση:
  • Μπορείτε να ξεκινήσετε αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα φαγητού από τα πιάτα.
  • Ψεκάστε τα με απορρυπαντικό πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων.
  • Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων είναι εξοπλισμένα με πρόγραμμα απολύμανσης που περιέχει ασφαλή χημικά για καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, η υψηλή θερμότητα που παράγεται από τα πλυντήρια πιάτων κατά τον καθαρισμό είναι αρκετή για να σκοτώσει τα μικρόβια

Μουλιάστε τα βρώμικα σκεύη μέσα στο νεροχύτη

Εάν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να μουλιάσετε τα χρησιμοποιημένα πιάτα σας στο νεροχύτη της κουζίνας. Αλλά μπορεί να χρειαστείτε τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς νεροχύτες για αυτό, όπως υποδεικνύεται παρακάτω:
  • Εάν έχετε 3 νεροχύτες χρησιμοποιήστε έναν για πλύσιμο, τον δεύτερο για ξέβγαλμα και τον τελευταίο για απολύμανση. Εάν δεν έχετε τρεις νεροχύτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 μεγάλα δοχεία για να κάνετε το ξέπλυμα και την απολύμανση.
  • Ξεκινήστε αφαιρώντας τα υπολείμματα τροφίμων από τα πιάτα.
  • Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό με αρκετό σαπούνι για να καθαρίσετε τα πιάτα.
  • Ξεπλύνετε σωστά από το σαπούνι.
  • Μπορείτε να επιλέξετε να απολυμάνετε τα πιάτα σας με ζεστό νερό ή χλωρίνη.
  • Χρησιμοποιήστε μη αρωματικό χλώριο για την κουζίνα σας.
  • Αφήστε τα πιάτα σας να στεγνώσουν στον αέρα για να αποφύγετε την εξάπλωση μικροβίων.
Μην ξεχάσετε το νεροχύτη: Πώς να καθαρίσετε το νεροχύτη της κουζίνας
 
Πρώτα θα πρέπει να καθαρίσετε τους λεκέδες των τροφίμων και τη βρωμιά γύρω από το νεροχύτη. Κατά την απολύμανση, προσθέστε λίγο μη αρωματικό λευκαντικό σε ένα νεροχύτη γεμάτο με ζεστό νερό και αφήστε το να μείνει για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσετε.
Πριν αποστραγγίσετε το νερό, σκουπίστε τις βρύσες με ένα σφουγγάρι βυθισμένο στο διάλυμα απολύμανσης. Για νεροχύτες από ανοξείδωτο ατσάλι, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ξύδι και ένα πανί για να αφαιρέσετε λεκέδες καθώς και να απολυμάνετε το νεροχύτη.
 
Η σωστή απολύμανση της κουζίνας συνεισφέρει στην υγεία όλων μέσα στο σπίτι.
 
 
(www.goldenmaidservices.com)
Σχετικά προϊόντα
Our Brands