12/05/2018 - Σφουγγάρισμα με μικροϊνες, 7 απλά βήματα

12/05/2018 - Σφουγγάρισμα με μικροϊνες, 7 απλά βήματα
Σφουγγάρισμα με μικροϊνες, 7 απλά βήματα
Η αλήθεια είναι ότι το σφουγγάρισμα θεωρείται πιο ευχάριστο αφού έχει τελειώσει και όταν το πάτωμα φαίνεται αστραφτερό. Παρόλα αυτά το σφουγγάρισμα μπορεί να γίνει πιο γρήγορα και με μικρότερη προσπάθεια από όσο νομίζετε. Για κάθε πάτωμα, είτε γυαλιστερό είτε με ματ φινίρισμα, είτε από ξύλο, βινύλιο ή μάρμαρο, υπάρχει μια σφουγγαρίστρα/ πανέτα από μικροΐνες που είναι ιδανική για κάθε εργασία καθαρισμού εσωτερικού δαπέδου.
 
Τα παραδοσιακά συστήματα σκουπίσματος δαπέδου θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα. Οι παλιότερες ποιότητες σφουγαρίστρας φθείρονται γρήγορα και τείνουν να κατανέμουν ομοιόμορφα τη βρωμιά αντί να την αφαιρούν, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν πάρα πολύ νερό και σαπούνι. Αποτέλεσμα αυτού είναι το μη ομαλό φινίρισμα και τα υπολείμματα απορρυπαντικού στο δάπεδο.
 
Οι σφουγγαρίστρες με μικροΐνες έχουν αισθητά καλύτερη απόδοση, ανώτερη αντοχή και καθαρίζουν γρήγορα με ελάχιστο ή καθόλου νερό και χημικά. Οι μικροσκοπικές τους ΐνες εισέρχονται και καθαρίζουν τα πιο δύσκολα σημεία του πατώματος που οι κανονικές σφουγγαρίστρες παραλείπουν.
 
Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα, στην αγορά υπάρχουν ποιοτικές και μη σφουγγαρίστρες. Μια ποιοτική όμως σφουγγαρίστρα είναι αυτή που θα δώσει και το ιδανικό αποτέλεσμα και 
μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο αποτελεσματικά στεγνή ή βρεγμένη. Η μόνη διαφορά είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση θα χρησιμοποιήσετε νερό. 
Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για να ξεκινήσετε.
 
Πως να ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα: Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε με μία στεγνή πανέτα που θα αφαιρέσει κάθε σκόνη. Αυτό θα κάνει το σφουγγάρισμα ευκολότερο και θα τελειώσετε γρηγορότερα.
 
Παρακάτω θα βρείτε τα 7 βήματα κατά το σφουγάρισμα:
 
1. Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα νερού στην επιφάνεια που καθαρίζετε
 
Η σφουγγαρίστρα δεν πρέπει να στάζει και για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε έναν κουβά σφουγγαρίσματος. Συνήθως η σωστή ποσότητα νερού είναι 100ml-125ml ανά 40cm-45cm. Αφήστε το νερό είτε σκέτο είτε με απορρυπαντικό να δράσει επάνω στο δάπεδο για περίπου 1 ώρα ή ακόμα καλύτερα αφήστε το καθ'ολη τη διάρκεια της νύχτας. Στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σφουγγαρίστρα. 
 
2. Τοποθετήστε πρώτα τη σφουγγαρίστρα μικροϊνών με την όψη προς τα κάτω στο πάτωμα
 
Στη συνέχεια τοποθετήστε απαλά το πλαίσιο και τη λαβή στην κεντρική θέση με τη λαβή της σφουγγαρίστρας να ρυθμίζεται έτσι ώστε να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το ύψος του σαγονιού. Σε κάθε περίπτωση, κρατήστε την πλάτη σας ευθεία.
 
3. Ξεκινήστε το σφουγγάρισμα από το πιο μακρινό σημείο από την έξοδό σας
 
Χρησιμοποιείστε τα σήματα ασφαλείας "Προσοχή υγρό δάπεδο" όταν χρειάζεται. Προσεκτικά και συστηματικά, σφουγγαρίστε προς τα πίσω για να βεβαιωθείτε ότι έχουν καθαριστεί όλες οι περιοχές. Δεν θέλουμε βρώμικα ίχνη! Επίσης προτείνεται να καθαρίσετε λεπτομερώς τις άκρες και τις γωνίες πρώτα πριν φθάσετε στις ανοιχτές μεγαλύτερες περιοχές. Σχεδόν το ίδιο θα κάνατε και εαν ζωγραφίζατε.
 
4. Σφουγγάρισμα με κίνηση σε σχήμα 8, όχι εμπρός και πίσω
 
Μη σφουγγαρίζετε εμπρός και πίσω, αλλά σε κίνηση οκτώ, καθώς η περιστροφή της λαβής βοηθάει στη στροφή της σφουγγαρίστρας. Η διαδρομή της σφουγγαρίστρας πρέπει να είναι 1Mt έως 1.2Mt πλάτος, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τεντώσετε τα χέρια σας. 
 
5. Αλλάξτε συχνά το υγρό στον κουβά σφουγγαρίσματος
 
Αλλάξτε τακτικά νερό ή και απορρυπαντικό κατά την αλλαγή των ζωνών ή των περιοχών έτσι ώστε να αποτρέπεται η μεταφορά βρώμικου νερού. Αν καθαρίζετε σε μια εγκατάσταση που χρησιμοποιεί σύστημα HACCP, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό χρώμα στη σωστή περιοχή. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε τη χρωματική κωδικοποίηση, σκεφτέιτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μπλε σφουγγαρίστρες για τις γενικές περιοχές σας και κόκκινες σφουγγαρίστρες για χώρους τουαλέτας. Είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος ως προς τον έλεγχο υγιεινής ενός επαγγελματικού χώρου.
 
6. Όταν ολοκληρώσετε το σφουγγάρισμα, αφαιρέστε τη κεφαλή από τη σφουγγαρίστρα
 
Προτιμότερο και για την αποφυγή λεκέδων στο καθαρό πάτωμα θα είναι να αφαιρέσετε τη κεφαλή πάνω από ένα κουβά/δοχείο ή πάνω από το νεροχύτη, χρησιμοποιώντας γάντια.
 
7. Πριν απομακρύνετε την πινακίδα βρεγμένου δαπέδου, αφήστε την περιοχή να στεγνώσει καλά
 
Κάτι τέτοιο θα είναι σχετικά σύντομο με τη χρήση μιας ποιοτικής σφουγγαρίστρας μικροϊνών και με τη σωστή ποσότητα υγρού. Ένα από τα πολλά οφέλη κατά τη χρήση μικροϊνών στο σφουγγάρισμα είναι ότι απαιτείται λιγότερη προσπάθεια. 
 
(www.xo2.com.au)
Σχετικά προϊόντα
Our Brands