Συμβουλές για καθαρό σπίτι όταν δεν υπάρχει χρόνος!

Συμβουλές για καθαρό σπίτι όταν δεν υπάρχει χρόνος!

Έχει συμβεί σε όλους μας: Συγγενείς ή φίλοι που έρχονται στο σπίτι έχοντας ενημερώσει τελευταία στιγμή!

Υπάρχουν δύο επιλογές εδώ, μπορείτε είτε να πανικοβληθείτε και να μην κάνετε τίποτα ή να οργανωθείτε με τη βοήθεια του παρακάτω οδηγού για γρήγορο καθάρισμα του σπιτιού::

Δώστε Προτεραιότητα

Δεν χρειάζεται να καθαρίσετε ολόκληρο το σπίτι αλλά μόνο τα δωμάτια που γνωρίζετε ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν οι καλεσμένοι. Το πιθανότερο είναι να καθίσουν στην κουζίνα και το σαλόνι, επομένως για την ώρα μπορείτα να ξεχάσετε τα υπόλοιπα δωμάτια. Μη ξεχάσετε να κλείσετε τις πόρτες των χώρων που δε θέλετε να δουν οι καλεσμένοι!

Οργανωθείτε

Φτιάξτε μια λίστα με τα δωμάτια που πρέπει να σιγυρίσετε και τις βασικές δουλειές που πρέπει να γίνουν εκεί.

Ξεκινήστε με κάθε δωμάτιο ένα προς ένα

Ξεκινήστε τις εργασίες σας, σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, αφιερώνοντας περίπου 10-15 λεπτά στο κάθε ένα.

  • Σαλόνι: Ρίξτε μια ματιά στο χώρο, και τοποθετήστε μικροαντικείμενα, όπως τηλεχειριστήρια κλπ σε ένα συρτάρι. Αν υπάρχουν πιάτα πρέπει να επιστραφούν στο νεροχύτη και εάν υπάρχουν σκουπίδια πρέπει να πεταχτούν. Ισιώστε τυχόν βιβλία ή περιοδικά στο τραπεζάκι του καφέ. Φρεσκάρετε  τα μαξιλάρια  και τοποθετείστε τα ομοιόμορφα στον καναπέ. Κάντε ένα γρήγορο ξεσκόνισμα όλων των επιφανειών (συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης) και αν έχετε χρόνο, προσπαθήστε να σκουπίσετε και το πάτωμα για να αφαιρέσετε τη σκόνη.
  • Κουζίνα: Βγάλτε όλα τα πιάτα από το νεροχύτη και τοποθετήστε τα στο πλυντήριο πιάτων. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε όλους τους πάγκους - τυχόν φαγητά πρέπει να επιστρέψουν στο ψυγείο και μικροαντικείμενα μπορούν να μπουν προσωρινά σε ένα συρτάρι. Ξεσκονίστε τους πάγκους και τις συσκευές και με μια παρκετέζα ή πανέτα καθαρίστε το πάτωμα.
  • Υπνοδωμάτιο: Στρώστε το κρεβάτι σας - θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Κοιτάξτε τριγύρω και πιάστε ό, τι υπάρχει στο πάτωμα – τα άπλυτα πρέπει να πάνε στο καλάθι απλύτων και αν υπάρχουν σκουπίδια θα πρέπει να πεταχθούν. Εάν έχετε πολλά πράγματα στο κομοδίνο, τοποθετήστε τα όλα σε ένα συρτάρι τουλάχιστον προς το παρόν. Όσο λιγότερη ακαταστασία μπορείτε να έχετε στις επιφάνειές σας, τόσο πιο τακτοποιημένη θα δείχνει η κρεβατοκάμαρά σας.  Σκουπίστε εάν υπάρχει χρόνος.
  • Μπάνιο: Καθαρίστε το νιπτήρα και τον καθρέφτη και στη συνέχεια την τουαλέτα. Αδειάστε τον κάδο απορριμμάτων και απομακρύνετε μικροαντικείμενα. Με μια στεγνή πανέτα αφαιρέστε τυχόν σκόνη ή χνούδια από το πάτωμα.

Συγχαρητήρια! Τα καταφέρατε και είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε τους καλεσμένους της τελευταίας στιγμής!

Tip: Για γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα, επιλέξτε είδη καθαρισμού LABICO!


(www.housekeeper.com)

Σχετικά προϊόντα
Our Brands