Στεγνό καθάρισμα και Σφουγγάρισμα: Ποιες οι διαφορές τους;

Στεγνό καθάρισμα και Σφουγγάρισμα: Ποιες οι διαφορές τους;

Όσον αφορά στην καθαριότητα του πατώματος, τόσο το στεγνό καθάρισμα όσο και το σφουγγάρισμα έχουν τα οφέλη τους, αλλά στην πραγματικότητα και τα δύο εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Με το στεγνό καθάρισμα με παρκετέζα μπορείτε να μαζέψετε σκόνη, βρωμιά, ψίχουλα και μικροαντικείμενα που ίσως να υπάρχουν στο πάτωμα. Από την άλλη το σφουγγάρισμα είναι η λύση για λεκέδες και επίμονη βρωμιά που δεν μπορεί να αφαιρεθεί με στεγνό καθάρισμα.

Στεγνό καθάρισμα με παρκετέζα

Οι παρκετέζες ή πανέτες, έχουν είτε μια κεφαλή με υφασμάτινη βάση είτε αποσπώμενο πανάκι μιας χρήσης που αντικαθίσταται μετά από κάθε χρήση. Είναι σχεδιασμένες για να συλλέγουν και να παγιδεύουν σκόνη, τρίχες και σωματίδια καθώς σκουπίζετε το δάπεδο. Οι παρκετέζες είναι ιδανικές όταν πρόκειται για στεγνές επιφάνειες και όχι για λεκιασμένα δάπεδα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια πανέτα/παρκετέζα

  • Είναι σημαντικό να διατηρείτε τη βάση σε συνεχή επαφή με το πάτωμα κατά τη χρήση και να τη σηκώνετε μόνο για να απομακρύνετε τα σκουπίδια που συλλέχθηκαν ή να την ανακινήσετε  σε εξωτερικό χώρο.
  • Όταν το πανί που χρησιμοποιείτε έχει λερωθεί, πλύνετε το ή αντικαταστήστε το εάν πρόκειται για μιας χρήσης

Σφουγγάρισμα

Οι σφουγγαρίστρες προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία τύπων και υφασμάτων, και στη πλειοψηφία τους αποτελούνται από μια κεφαλή με πανί ή λωρίδες που βυθίζεται σε ένα κουβά με νερό και καθαριστικό πατώματος. Υπάρχουν και διαφορετικοί τύποι με ενσωματωμένο δοχείο για ψεκασμό του καθαριστικού στο πάτωμα, αντί για τη παραδοσιακή χρήση με τον κουβά. Η μέθοδος σφουγγαρίσματος είναι ιδανική για αποξηραμένους λεκέδες στο δάπεδο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το σφουγγάρισμα

  • Πριν σφουγγαρίσετε, βεβαιωθείτε ότι το δάπεδο έχει σκουπιστεί σχολαστικά.
  • Η σφουγγαρίστρα απαιτεί συχνό ξέβγαλμα της κεφαλής ή αντικατάσταση του διαλύματος νερού-απορρυπαντικού για τέλειο καθάρισμα ολόκληρου του δαπέδου.

(www.homeguides.sfgate.com)

Σχετικά προϊόντα
Our Brands