11 μυστικά καθαριότητας από τις καμαριέρες ξενοδοχείων

11 μυστικά καθαριότητας από τις καμαριέρες ξενοδοχείων
Οι καμαριέρες ξενοδοχείων αποκαλύπτουν τα μυστικά τους στον καθαρισμό. Δείτε πως μπορούν να εφαρμοστούν και στην καθαριότητα του σπιτιού.  
 

1. Αρχικά μαζεύουν τα σκουπίδια

 
Είναι πάντα προτιμότερο να ξεκινάτε το καθάρισμα σε ένα χώρο που δεν έχει περιττά αντικείμενα. Αδειάστε λοιπόν τα σκουπίδια, αφαιρέστε τα σεντόνια, τις πετσέτες και οτιδήποτε άλλο αντικείμενο μπορεί να βρίσκεται στη μέση. Μέσα στο μπάνιο, μαζέψτε τις πετσέτες, τα πατάκια, τα δοχεία και οτιδήποτε βρίσκεται πάνω στα έπιπλα μπάνιου. Έτσι δε θα χρειαστεί ούτε να σκουπίζετε γύρω τους, ούτε να τα σηκώνετε και να τα ξανα τοποθετείτε αφήνοντας σημάδια.
 

2. Επιλέγουν πανιά μικροϊνών

 
Το μυστικό για τον αποτελσματικό καθαρισμό της σκόνης είναι το κατάλληλο πανί καθαρισμού και η μικροΐνα είναι η ιδανική για αυτή τη δουλειά, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες στο χώρο.
 

3. Ξέρουν το κόλπο για γρήγορο στρώσιμο κρεβατιού

 
Το στρώσιμο ενός κρεβατιού που είναι υπέρδιπλο μπορεί να είναι χρονοβόρο. Ανεξάρτητα από τη γωνία με την οποία ξεκινάτε, σχεδόν πάντα συνειδητοποιείτε ότι τοποθετείτε το μακρύ άκρο του σεντονιού στο κοντό άκρο του στρώματος. Μια σημαντική υπόδειξη εδώ είναι ότι οι ετικέτες πηγαίνουν πάντα στο κάτω μέρος. Επίσης μια άλλη πρόταση είναι να μαρκάρετε τις εσωτερικές ραφές με ένα μαρκαδόρο έτσι ώστε να γνωρίζετε ποια είναι η δεξιά και ποια ή αριστερή γωνία.
 

4. Ξεσκονίζουν τις κουρτίνες τακτικά

 
Τα σωματίδια σκόνης μπορούν να πολλαπλασιαστούν γύρω από το δωμάτιο με την πάροδο του χρόνου. Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τη σκόνη από κουρτίνες είναι χτυπώντας τις με μια πετσέτα, η οποία είναι αρκετά βαριά για αυτή τη δουλειά, αλλά παράλληλα και αρκετά ελαφριά ώστε το χέρι σας να μην κουράζεται. Απλά στείλτε όλη τη σκόνη στο πάτωμα και μετά σκουπίστε την με την ηλεκτιρκή.
 

5. Σκουπίζουν πρώτα και μετά σφουγγαρίζουν

 
Πάντα να σκουπίζετε πριν το σφουγγάρισμα. Αυτό θα σας γλιτώσει από ανεπιθύμητα μικροαντικείμενα στο πάτωμα που θα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν αργότερα. Όταν έρθει η ώρα να σφουγγαρίσετε, ξεκινήστε από την άκρη και προχωρήστε προς την πόρτα.
 

6. Αφήνουν τον καθαρισμό του μπάνιου για το τέλος

 
Αυτό γίνεται για την ελαχιστοποίηση τυχόν μεταφοράς βακτηρίων από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
 

7. Αφήνουν τα προϊόντα καθαρισμού να λειτουργήσουν σωστά πριν τα αφαιρέσουν

 
Αφήστε τα απορρυπαντικά και καθαριστικά να κάνουν τη δουλειά τους. Ψεκάστε τους τοίχους της μπανιέρας και την τουαλέτα και αφήστε τα προϊόντα να δράσουν για αρκετά λεπτά. Στο μεταξύ μπορείτε να καθαρίσετε καθρέφτες, παράθυρα, ντουλάπια και οτιδήποτε άλλο γύρω από το δωμάτιο. Μετά από λίγη ώρα μπορείτε να επιστρέψετε και να ξεπλύνετε τις επιφάνειες με τις οποίες ξεκινήσατε και στις οποίες τα καθαριστικά θα έχουν δράσει.
 

8. Σκουπίζουν με διαφορετικό τρόπο από ό, τι νομίζετε

 
Σκουπίστε αρχικά το δωμάτιο στις περιοχές που χρησιμοποιούνται περισσότερο και στο τέλος κατευθυνθείτε και πάλι προς την έξοδο έτσι ώστε να περάσετε δύο φορές τα πιο "πολυσύχναστα" σημεία.
 

9. Το αγαπημένο τους καθαριστικό είναι οικολογικό και εύκολο να φτιαχτεί

 
Μπορεί να πιστεύετε ότι οι καμαριέρες διαθέτουν κάποιο απίθανο μυστικό καθαριστικό, αλλά το καλύτερο όπλο που έχουν είναι το άσπρο ξύδι και το νερό. Καθαρίζει καλά και καθαρίζει ακόμη και τη θολότητα από τα υπολείμματα που αφήνονται από άλλα καθαριστικά. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ένα μέρος ξίδι και τρία μέρη νερού.
 
10. Έχουν πάντα μαζί τους μια οδοντόβουρτσα
 
Οι μικρές βούρτσες είναι ιδανικές για τα δυσπρόσιτα σημεία στο μπάνιο. Ειδικά στο κάτω μέρος της τουαλέτας, που είναι το πιο δύσκολο σημείο και τείνει να λερώνεται έυκολα.
 
11. Κρατούν συγκεντρωμένα τα εργαλεία τους
 
Οι καμαριέρες διατηρούν όλα όσα θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρειαστούν στο καρότσι καμαριέρας. Φτιάξτε και εσείς μια μίνι έκδοση του καροτσιού προσθέτοντας σε έναν κάδο ή κουβά όλα τα είδη καθαρισμού και τα εργαλεία σας. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια.
 
 
(www.goodhousekeeping.com)
 
Σχετικά προϊόντα
Our Brands