23/04/2021 - Οδηγός καθαρισμού ψυγείου

23/04/2021 - Οδηγός καθαρισμού ψυγείου
Πώς να καθαρίσετε το ψυγείο σας.

Πλησιάζοντας προς τις εορτές, όλοι θα βρεθούμε περισσότερο σπίτι λόγω των αργιών και των συνθηκών. Πολλοί θα βρούμε αυτό τον χρόνο, ως ευκαιρία για να ασχοληθούμε με τα οικιακά και ένα βασικό πρόβλημα είναι ο καθαρισμός των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων λευκών συσκευών, όπως είναι το ψυγείο μας. 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, για ένα πλήρες και βαθύ καθάρισμα έχουν ως εξής:

Το ψυγείο είναι από τα βασικότερα κομμάτια στις κουζίνες μας, μη ξεχνάμε ότι χάρις την ύπαρξή του μειώθηκαν οι προερχόμενες από την τροφή ασθένειες που ταλάνιζαν επί αιώνες τον άνθρωπο, οπότε βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά στην αποθήκευση τροφίμων με ασφάλεια και βαθύ καθαρισμό κάθε 3-6 μήνες.

  1. Αρχικά, αδειάστε όλα τα τρόφιμα από το ψυγείο. Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι:
  • Τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε βάλτε γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας και άλλα τρόφιμα κρύα ή καταψυγμένα σε σακούλα ψυγείου, ώστε να διατηρηθούν.
  • Πολύ σημαντικό είναι να έχετε καταψύξει από πριν τη σακούλα ψυγείου, ώστε να αποδώσει περισσότερη ώρα.

Συμβουλή: Είναι καλή ιδέα να καθαρίσετε καλά το ψυγείο πριν από τα εβδομαδιαία ψώνια καθώς έτσι θα υπάρχουν λιγότερα τρόφιμα στο ψυγείο, οπότε και λιγότερος κόπος. Σκεφτείτε έξυπνα λοιπόν!

  1. Απορρίψτε κάθε τροφή που έχει περάσει η ημερομηνία λήξεως του.
  2. Βγάλτε τα συρτάρια από το κάτω μέρος του ψυγείου και όλα τα αφαιρούμενα ράφια. Εάν δεν είναι προφανές πώς να τα βγάλετε, ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσεως πριν ξεκινήσετε, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πώς να το κάνετε αποφεύγοντας τυχόν βλάβες ή φθορές που μπορεί να προκληθούν και αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να τα επαναφέρετε!
  3. Στη συνέχεια, πλύνετε τρίβοντας καλά τα ράφια και τα συρτάρια με καθαριστικό υγρό της επιλογής σας και ζεστό νερό.

Συμβουλή: Αξίζει να θυμάστε, ότι αν τα ράφια (ή άλλα αφαιρούμενα μέρη) είναι κατασκευασμένα από γυαλί, είναι καλύτερο να τα αφήσετε πρώτα να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου για να μειώσετε τον κίνδυνο ρωγμών ή θραύσης τους σε πολύ ζεστό νερό.

  1. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφίμων που έχουν μαζευτεί ανάμεσα στα κενά της επιφάνειας και το περίβλημα των ραφιών. Είναι ο πιο ακριβής τρόπος για να αφαιρέσετε αυτά τα υπολείμματα.
  2. Ξεπλύνετε τα ράφια και τα συρτάρια, τρίβοντας με ένα σφουγγάρι με καθαρό νερό και στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν είτε στο στραγγιστήριο ή στεγνώστε με ένα πανί microfiber.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μην παραβλέπετε τον εξωτερικό καθαρισμό του ψυγείου, όπως η λαβή και το περίβλημα της πόρτας, όπου τα μικρόβια μπορούν να συσσωρευτούν μέσω συχνής επαφής με τα χέρια. Εάν έχετε ψυγείο με τον καταψύκτη στο κάτω μέρος, χρησιμοποιήστε το ακροφύσιο της ηλεκτρικής σας σκούπας για να αφαιρέσετε ψίχουλα τροφίμων που έχουν μαζευτεί στα λάστιχα που βρίσκονται στο εσωτερικό της πόρτας του καταψύκτη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για να τα σκουπίσετε ή με κάποιο βρεγμένο πανί καθαρισμού για ευκολία.

Μουλίαστε τη γωνία μιας πετσέτας από λινό ή βαμβακερή βυθισμένη σε διάλυμα καθαριστικού υγρού με χλώριο καθαρίζοντας προσεχτικά τα πλάγια του ψυγείου και χρησιμοποιήστε μια στεγνή γωνία της πετσέτας για να στεγνώσετε μετά την πόρτα.

Αφήστε να λειτουργήσει η ψύξη.

  1. Τοποθετήστε στην θέση τους τα ράφια και τα συρτάρια.
  • Εάν έχετε θερμόμετρο ψυγείου, περιμένετε έως ότου η θερμοκρασία μέσα στο ψυγείο πέσει στους 5 ° C ή χαμηλότερα πριν τοποθετήσετε μέσα το φαγητό.
  • Εάν το ψυγείο σας έχει λειτουργία γρήγορης ψύξης, χρησιμοποιήστε το για να επιταχύνετε τη διαδικασία ψύξης.
Σχετικά προϊόντα
Our Brands