28/04/2021 - Οδηγός καθαρισμού του μπάνιου

28/04/2021 - Οδηγός καθαρισμού του μπάνιου
Πώς να καθαρίσετε το μπάνιο σας

Δεδομένου ότι βασίζεστε στο μπάνιο σας για να διατηρείτε το σώμα σας καθαρό, είναι λογικό να θεωρείτε ότι πρέπει να αποτελεί το καθαρότερο δωμάτιο στο σπίτι σας. Λόγω των συνθηκών, όπως το νερό, ο ατμός και η πρόσθετη βρωμιά, ο χώρος σας μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει βακτήρια, μύκητες και δυσάρεστες οσμές.

Όταν έλθει η ώρα που πρέπει να φρεσκάρετε ολόκληρο το μπάνιο σας - είτε πρόκειται για ντούζ, είτε για μπανίερα - ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και τα κόλπα για το πώς να καθαρίσετε ένα μπάνιο.

Πρώτα απ 'όλα, για να αποφευχθεί η συσσώρευση μικροβίων, είναι καλύτερο να καθαρίσετε καλά το χώρο σας τουλάχιστον κάθε μία με δύο εβδομάδες, ανάλογα με το πόσο συχνά σκουπίζετε το ντους σας, σκουπίζετε το πάτωμα ή απολυμαίνετε βρύσες.

Οι τουαλέτες, οι νιπτήρες και άλλοι χώροι συχνής χρήσης πρέπει να καθαρίζονται κάθε εβδομάδα. Έτσι, εάν θέλετε να το διατηρήσετε καθαρό, υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση για να δημιουργήσετε έναν καθαρότερο χώρο: σκουπίστε τυχόν πιτσιλιές στον καθρέφτη, κρατήστε το νεροχύτη και τους πάγκους στεγνούς και σκουπίστε το κάθισμα της τουαλέτας και τις λαβές της βρύσης κάθε δύο έως τρεις ημέρες.

Ειδικά εάν έχετε ντους με πλακάκια,  η θαμπάδα και η υγρασία κάνουν τα πλακάκια να φαίνονται πιο κίτρινα, γι’ αυτό να κάνετε ένα καλό τρίψιμο κάθε εβδομάδα. Όταν παρατηρήσετε θάμπωμα στα πλακάκια ακολουθήστε αυτόν τον δοκιμασμένο οδηγό:

• Ανακατέψτε 3/4 (φλιτζανιού) χλωρίνη οικιακής χρήσης με 1 λίτρο νερό.

• Φορέστε λαστιχένια γάντια, είναι βασικά για την προστασία σας, χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για να εφαρμόσετε τη φόρμουλα σε μια μικρή περιοχή κάθε φορά. Προσέξτε να μην αφήσετε το υγρό να πιτσιλίζει σε εσάς ή τις γύρω επιφάνειες.

• Αφήστε το να καθίσει για αρκετά λεπτά και μετά τρίψτε και ξεπλύνετε.

Επιπλέον, ο νεροχύτης σας είναι απο τα πιο βρώμικα σημεία του μπάνιου χωρίς να το ξέρετε και επίσης φιλοξενεί τόνους μικροβίων. Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το νεροχύτη του μπάνιου σας:

• Ψεκάστε με ένα απολυμαντικό καθαριστικό μπάνιου, με χλώριο καθώς αποτελεί την ιδανική επιλογή, γύρω από το νεροχύτη του μπάνιου και σκουπίστε με ένα πανί ή σφουγγάρι.

• Ψεκάστε ή σκουπίστε τις λαβές της βρύσης με απολυμαντικό σπρέι και αφήστε τα να παραμείνουν βρεγμένα για τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία του προϊόντος έτσι ώστε να σκοτώσει όλα τα μικρόβια.

Ένα άλλο σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, είναι το εσωτερικό της τουαλέτας σας, το οποίο θέλετε να παραμένει αστραφτερά λευκό, αλλά θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα και η λαβή είναι απαλλαγμένα από μικρόβια.

Καλύψτε όλες τις βάσεις με αυτόν τον εύκολο βήμα προς βήμα οδηγό:

• Απλώστε παντού ένα καθαριστικό μπάνιου τουαλέτας και αφήστε το να καθίσει έως και πέντε λεπτά πριν το τρίψετε με μια σκληρή βούρτσα τουαλέτας. Στη συνέχεια ξεπλύνετε.

• Σκουπίστε το κάθισμα της τουαλέτας και καθαρίστε με απολυμαντικά μαντηλάκια

Να θυμάστε!: Οι βούρτσες τουαλέτας χρειάζονται επίσης καθαρισμό. Μετά τη χρήση, αφήστε τη βούρτσα τουαλέτας να στεγνώσει και ψεκάστε με απολυμαντικό.

Δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι να δείτε βρωμιά για να καθαρίσετε το πάτωμα του μπάνιου σας. Επειδή το δάπεδο μπορεί εύκολα να χάσει από την αρχική του λάμψη , συνιστούμε τη χρήση καθαριστικών με χαμηλό αφρισμό για να αποφύγετε να αφήσετε τυχόν υπολείμματα που θα εξασθενίσουν τη λάμψη και θα προκαλέσουν θαμπώματα

• Ψεκάστε τα πατώματα με απολυμαντικό της επιλογής σας. Εάν οι αναθυμιάσεις είναι ενοχλητικές , φροντίστε να ανοίξετε τα παράθυρα και την πόρτα του μπάνιου και να ανοίξετε τον ανεμιστήρα εάν έχετε, για να φέρετε καθαρό αέρα και να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος.

Σχετικά προϊόντα
Our Brands