27/05/2022 - Πως να καθαρίσετε σωστά την τηλεόρασή σας! 

27/05/2022 - Πως να καθαρίσετε σωστά την τηλεόρασή σας! 
Θέλετε να έχετε την καλύτερη ποιότητα εικόνας από την τηλεόρασή σας; Μάθετε πως να την καθαρίζετε σωστά, χωρίς να την καταστρέψετε!

Μια τηλεόραση υπάρχει πλέον στα περισσότερα σαλόνια, και όχι μόνο! Οι περισσότερες τηλεοράσεις, ειδικότερα αν είναι επίπεδης οθόνης, είναι κατασκευασμένες από εύθραυστα υλικά, τα οποία μπορούν εύκολα να καταστραφούν εάν τις καθαρίσετε με σκληρά χημικά.

Σας έχουμε μερικές συμβουλές για να σας λύσουμε τα χέρια!

Μάθετε πως μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά την τηλεορασή σας μέσα από 3 απλά βήματα.

Βήμα 1: Αποσυνδέστε την συσκευή και αφήστε την να κρυώσει. 

Ξεκινήστε, με το να κλείσετε την τηλεόραση και να την βγάλετε από την πρίζα. Με αυτόν τον τρόπο είστε ασφαλής και μπορείτε να παρατήρησετε καλύτερα την σκόνη και τις βρωμιές. Ταυτόχρονα, δίνετε την ευκαιρία στην συσκευή σας να κρυώσει. 

Βήμα 2. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πανί από μικροΐνες και σκουπίστε απαλά την οθόνη.

Συνεχίστε με ένα μαλακό πανί microfiber και καθαρίστε την οθόνη με κυκλικές κινήσεις αφαιρώντας την σκόνη και τα υπολείμματα. Εάν υπάρχουν λεκέδες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, βρέξτε ελαφρά το πανί με νερό και μικρή ποσότητα σαπουνιού. Μετά, περάστε το σημείο με ένα στεγνό πανάκι. 

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ χαρτοπετσέτες ή χαρί κουζίνας για να καθαρίσετε την οθόνη της τηλεόρασής σας καθώς αυτά περιέχουν ίνες που μπορούν να αφήσουν γρατσουνιές. Ο καθαρισμός της οθόνης είναι μία λεπτή διαδικασία, καθώς το πάνελ της καλύπτεται από ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση, που είναι πολύ ευαίσθητη.
  • Μην χρησιμοποιείτε υγρό τζαμιών, ή κάποιο άλλο απ’ τα κοινά καθαριστικά και μην ψεκάζεται απευθείας την οθόνη με νερό.Υπάρχει κίνδυνος κάποιες σταγόνες να φτάσουν στο εσωτερικό της και στα ηλεκτρονικά κυκλώματα που βρίσκονται εκεί, καταστρέφοντάς τα.

Η καλύτερη λύση είναι να προμηθευτείς προϊόντα ειδικά για τη φροντίδα του πάνελ, όπως ένα πανί μικροϊνών κι ένα ειδικό καθαριστικό.

Όσο «ευγενικά» είναι αυτά τα προϊόντα με την οθόνη σου, τόσο χρειάζεται να είναι και οι κινήσεις σου καθώς την καθαρίζεις. Έτσι, θα πρέπει να «περνάς» το πανί απαλά πάνω της, αφού αν εφαρμόσεις δύναμη, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι «καμένα» pixels.

Βήμα 3. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το καλώδιο.

Το τελευταίο βήμα είναι να καθαρίσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, με ένα πανί ελαφρώς νοτισμένο με νερό. Η σκόνη που μαζεύεται στα καλώδια είναι πάντα κουραστική. Μόλις, γίνει αυτό και βεβαιαωθείτε πως έχει στεγνώσει, μπορείτε να συνδέσετε ξανά την τηλεόραση στην πρίζα.

Diy φυσικό καθαριστικό τηλεόρασης
Χρησιμοποιήστε μία μικρή ποσότητα από λευκό ξύδι και αναμείξτε το σε ένα μπολάκι ή σε ένα μπουκάλι ψεκασμού μαζί με νερό. Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα ΜΟΝΟ πάνω στο πανάκι και σκουπίστε την οθόνη!

Σχετικά προϊόντα
Our Brands