21/10/2022 - Πως θα προστατεύσετε το πλυντήριο ρούχων από δυσάρεστες μυρωδιές;

21/10/2022 - Πως θα προστατεύσετε το πλυντήριο ρούχων από δυσάρεστες μυρωδιές;

Είναι συχνό φαινόμενο, να παρουσιάζεται στο πλυντήριο μια δυσάρεστη μυρωδιά, η οποία μπορεί να έχει δημιουργηθεί από βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί από το απορρυπαντικό, το μαλακτικό ή τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Για να κρατήσετε τις οσμές μακριά από τη συσκευή και τα ρούχα σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για καθαρό και υγιεινό πλυντήριο.

Για την πρόληψη της εμφάνισης μυρωδιάς:

Σε γενικές γραμμές αν θέλετε να μην μυρίζει το πλυντήριό σας καλό είναι να αφήνετε την πόρτα του κάδου ανοιχτή μετά από κάθε πλύση. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέπετε στην υγρασία να εξατμιστεί και θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να αναπτυχθούν βακτήρια.

Ακόμα καλύτερα μπορείτε να στεγνώνετε με ένα μαλακό και στεγνό πανί την πόρτα και το «συρτάρι» του απορρυπαντικού-μαλακτικού και να καθαρίζετε σχολαστικά το λάστιχο της πόρτας μετά από κάθε χρήση.

Επίσης, είναι καλό να φροντίσετε να βάζετε πλυντήριο όταν κάποιος είναι στο σπίτι. Καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, ωστόσο, αν δεν βγάλετε τα ρούχα αμέσως από τον κάδο όταν τελειώσει η πλύση, αναπτύσσονται πολύ εύκολα βακτήρια λόγω υγρασίας!

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε και στη δοσολογία του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε. Η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού είναι πιθανό στο τέλος του προγράμματος να μην έχει διαλυθεί και επομένως να παραμείνει στον κάδο, προκαλώντας έτσι την ανάπτυξη κακοσμίας. Επιπλέον, τα υπολείμματά του μπορεί να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις σωληνώσεις της συσκευής, με κίνδυνο να βουλώσουν και να μην περνά το βρώμικο νερό της πλύσης.

Για την απομάκρυνση της μυρωδιάς:

Εαν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε ήδη κάποια κακοσμία στο πλυντήριό σας, δημιουργήστε ένα μείγμα ώστε να καθαρίσετε τις επιφάνειες του πλυντηρίου.

Θα χρειαστείτε: ¼ του φλυτζανιού μαγειρική σόδα, ¼ του φλυτζανιού νερό, 2 φλυτζάνια ξύδι, καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, σφουγγάρι και πανάκια

Ξεκινήστε καθαρίζοντας όλες τις εξωτερικές επιφάνειες με το καθαριστικό συμπεριλαμβανομένων του πάνω μέρους, των πλευρών του πλυντηρίου και του τζαμιού του κάδου. Έπειτα προχωρήστε και καθαρίστε το εσωτερικό του κάδου και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φτάσετε.

Στην συνέχεια, βάλτε έναν μεγάλο κύκλο πλύσης στην μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία. Αναμίξτε το νερό με τη σόδα και ρίξτε το μίγμα στο δοχείο που μπαίνει το απορρυπαντικό.

Έπειτα τρίψτε το λάστιχο που βρίσκεται γύρω από τον κάδο με ξύδι και αφήστε το να κάτσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε το με ένα πανί ή με χαρτί κουζίνας. Με τη σόδα, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει μείνει καμία άσχημη μυρωδιά. Μπορείτε να το επαναλάβετε μια φορά το μήνα ή το δίμηνο.

Σχετικά προϊόντα
Our Brands