Πως να καθαρίσετε το μπαλκόνι του διαμερίσματός σας (7 απλά βήματα)

Πως να καθαρίσετε το μπαλκόνι του διαμερίσματός σας (7 απλά βήματα)

Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα δεν σας αρέσει να καθαρίζετε το μπαλκόνι του διαμερίσματός σας. Αλλά δεν χρειάζεται να το φοβάστε γιατί με μερικά απλά βήματα, το καθάρισμα του μπορεί να είναι παιχνιδάκι. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να καθαρίσετε το μπαλκόνι σας χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Εν ολίγοις, για να καθαρίσετε ένα μπαλκόνι, σκουπίστε και στη συνέχεια σφουγγαρίστε την επιφάνεια. Εάν υπάρχουν λεκέδες, μπορούν να αφαιρεθούν με κάποιο καθαριστικό διάλυμα και μια βούρτσα. Τα παράθυρα και το κάγκελο του μπαλκονιού μπορούν να καθαριστούν με ένα πανί μικροινών και ένα καθαριστικό τζαμιών.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το μπαλκόνι σας;

Η συχνότητα καθαρισμού του μπαλκονιού καθορίζεται από την ρύπανση, τη συχνότητα χρήσης, τις καιρικές συνθήκες και το είδος των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του.

Για παράδειγμα, ένα μπαλκόνι που εκτίθεται συχνά σε βρωμιά και βροχή θα πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Ένα μπαλκόνι που είναι κλειστό με παράθυρα και οροφή ή που δεν είναι εκτεθειμένο σε βρωμιές και κακές καιρικές συνθήκες δεν χρειάζεται να καθαρίζεται τόσο συχνά.

Ακολουθήστε τα παρακάτω 7 εύκολα βήματα και ο καθαρισμός του μπαλκονιού σας μπορεί να γίνει παιχνιδάκι!

1. Ετοιμάστε το χώρο και καθαρίστε τα αντικείμενα

Αφαιρέστε όλα τα έπιπλα και τα αντικείμενα από το μπαλκόνι. Αφαιρέστε τυχόν προμήθειες καθαρισμού ή συντήρησης, όπως σκούπες και σφουγγαρίστρες από το μπαλκόνι, που όλοι μας αφήνουμε συχνά στο μπαλκόνι. Αφαιρέστε επίσης, φυτά και διακοσμητικά από τους τοίχους.

Σε αυτό το στάδιο, καλό είναι να καθαρίσετε πρώτα τα έπιπλα και τα λοιπά αντικείμενα πριν προχωρήσετε στον καθαρισμό του χώρου του μπαλκονιού. Μπορείτε να καθαρίσετε τα αντικείμενα στο μπαλκόνι σας ή στο εσωτερικό του διαμερίσματός σας.

Χρησιμοποιήστε ήπια διαλύματα για τα έπιπλά σας ώστε να μην καταστραφούν.

2. Επιλέξτε τα σωστά εργαλεία καθαρισμού μπαλκονιών

Όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε το μπαλκόνι σας, χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά.

Αρχικά, σκεφτείτε τον τύπο δαπέδου που έχετε στο μπαλκόνι σας. Εάν έχετε επιφάνεια από σκυρόδεμα ή πέτρα, θα χρειαστείτε μια βούρτσα με σκληρές τρίχες για να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Εάν το μπαλκόνι σας έχει ξύλινη επιφάνεια, επιλέξτε την μαγική παρκετέζα για ξύλινα πατώματα!

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σφουγγαρίστρα ή ένα πανί για να καθαρίσετε το πάτωμα του μπαλκονιού, καθώς και τους τοίχους και το κάγκελο. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο και οργανικό διάλυμα καθαρισμού μαζί με λίγο νερό.

Δεν συνιστάται να κάνετε ηλεκτρικό πλύσιμο όταν καθαρίζετε το μπαλκόνι του διαμερίσματος, εάν έχετε γείτονες, καθώς το νερό θα πετάξει παντού.

Εργαλεία καθαρισμού τζαμιών μπαλκονιού

Για τα παράθυρα στο μπαλκόνι, χρησιμοποιήστε εργαλεία καθαρισμού τζαμιών, όπως πανιά από μικροΐνες και μάκτρα.

3. Πώς να καθαρίσετε τα πλακάκια του μπαλκονιού του διαμερίσματος ή το δάπεδο από σκυρόδεμα

Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα ή φύλλα που μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια. Για να καθαρίσετε, πρέπει πρώτα να σκουπίσετε και στη συνέχεια να σφουγγαρίσετε την επιφάνεια.

Ξεκινώντας, πάρτε μια σκούπα και σκουπίστε όλη τη βρωμιά.

Στη συνέχεια, πάρτε έναν κάδο με ζεστό νερό και προσθέστε λίγο απορρυπαντικό. Βουτήξτε μια σφουγγαρίστρα στον κουβά και αρχίστε να σφουγγαρίζετε το πάτωμα. Μην χρησιμοποιείτε πολύ νερό, ώστε να μην στάζει το μπαλκόνι και φυσικά να στεγνώσει πιο εύκολα.

Αφήστε το πάτωμα να στεγνώσει εντελώς πριν πατήσετε πάνω του.

Tip! Εάν σκοπεύετε να καθαρίσετε τους τοίχους και τα παράθυρα, τότε είναι καλύτερα να σκουπίσετε το πάτωμα αφού ολοκληρώσετε όλα τα άλλα στο μπαλκόνι, ώστε αν μην λερωθεί ξανά.

4. Πώς να καθαρίσετε τους τοίχους του μπαλκονιού

Το πρώτο βήμα για τον καθαρισμό ενός τοίχου μπαλκονιού είναι να σκουπίσετε τυχόν υπολείμματα που μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια.

Στη συνέχεια, ανακατέψτε ένα απαλό διάλυμα καθαρισμού με νερό και σαπούνι πιάτων ή ήπιο απορρυπαντικό καθαρισμού. Το διάλυμα πρέπει να ψεκαστεί στον τοίχο και στη συνέχεια να τρίψετε προσεκτικά με μια βούρτσα ή ένα πανί.

5. Πώς να καθαρίσετε τα κάγκλελα του μπαλκονιού

Τα κάγκελα σε ένα μπαλκόνι είναι συνήθως κατασκευασμένα από μέταλλο, ξύλο ή σκυρόδεμα. Για να τα καθαρίσετε, θα χρειαστείτε ένα μείγμα νερού και σαπουνιού πιάτων, και μια βούρτσα ή ένα πανί για τρίψιμο.

Πρώτα, βρέξτε το κάγκελο μετρίως με το διάλυμα και, στη συνέχεια, τρίψτε το με μια βούρτσα ή ένα πανί για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά, υπολείμματα ή λεκέδες.

Τέλος, σκουπίστε και ολοκληρώθηκε!

6. Πώς να καθαρίσετε τα παράθυρα του μπαλκονιού του διαμερίσματος

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρα του μπαλκονιού του διαμερίσματος είναι χρησιμοποιώντας έναν κουβά με σαπουνόνερο και μερικά εργαλεία καθαρισμού παραθύρων.

Πρώτα, βρέξτε το παράθυρο με σαπουνόνερο και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα πανιά και τα μάκτρα για να καθαρίσετε το παράθυρο.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν επίσης να ξεπλένουν το παράθυρο με λίγο καθαρό νερό μόλις τελειώσουν.

7. Τελευταίες πινελιές

Τοποθετήστε πίσω όλα τα έπιπλα και τα αντικείμενα που αφαιρέσατε στο βήμα 1 και τακτοποίηστε το μπαλκόνι σας.  

Συμπερασματικά, ο καθαρισμός του μπαλκονιού είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που απαιτεί λίγα εργαλεία και μερικά βασικά βήματα. Και το πιο σημαντικό, είναι πως τώρα έχετε μια λειτουργική φόρμουλα για το πώς να καθαρίσετε το μπαλκόνι του διαμερίσματος σας, που θα είναι χρήσιμη και για τα επόμενα χρόνια.

Συχνές ερωτήσεις

  • Πώς να καθαρίσετε το μπαλκόνι χωρίς λάστιχο

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε ένα μπαλκόνι διαμερίσματος χωρίς λάστιχο είναι χρησιμοποιώντας κουβά, σφουγγαρίστρα και σκούπα. Αρχικά, σκουπίστε με την σκούπα όλο το μπαλκόνι, ώστε να είναι καθαρό από φύλλα, γύρη και σκόνες.

Στη συνέχεια, γεμίστε τον κάδο με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων. Βρέξτε τη σφουγγαρίστρα, στύψτε τη καλά και σφουγγαρίστε το μπαλκόνι.

  • Πώς να καθαρίσετε ένα μπαλκόνι 2ου ορόφου

Για να καθαρίσετε ένα μπαλκόνι 2ου ορόφου, σκουπίστε την επιφάνεια του μπαλκονιού για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά, σκόνη ή άλλα μεγάλα υπολείμματα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια σφουγγαρίστρα και λίγο σαπουνόνερο για να καθαρίσετε τη περιοχή. Εάν υπάρχουν λεκέδες στο μπαλκόνι, μπορούν να αφαιρεθούν με απορρυπαντικό ή διάλυμα χλωρίνης και λίγο τρίψιμο.

  • Πώς καθαρίζετε ένα βρώμικο μπαλκόνι διαμερίσματος;

Για να καθαρίσετε ένα βρώμικο μπαλκόνι, πρέπει πρώτα να σκουπίσετε τυχόν χαλαρά υπολείμματα από την επιφάνεια. Εάν το μπαλκόνι είναι ιδιαίτερα βρώμικο, χρησιμοποιείστε μια βούρτσα απολέπισης, ακολουθούμενη από τη χρήση σφουγγαρίστρας.

  • Πώς μπορώ να διατηρήσω το μπαλκόνι μου χωρίς σκόνη;

Για να διατηρήσετε το μπαλκόνι σας χωρίς σκόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία μεθόδων. Ένας τρόπος είναι να το σκουπίζετε τακτικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί ή μια σφουγγαρίστρα για να το σφουγγαρίζετε. Εάν έχετε φυτά ή λουλούδια, μπορείτε να τα ποτίζετε τακτικά για να κρατήσετε τη σκόνη κάτω.

  • Μπορώ να βάλω σκούπα στο μπαλκόνι μου;

Μπορείτε να καθαρίσετε το μπαλκόνι σας με ηλεκτρική σκούπα. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι το μπαλκόνι είναι απαλλαγμένο από αντικείμενα που θα μπορούσαν να αναρροφηθούν από την ηλεκτρική σκούπα.

 

Our Brands