06/02/2024 - Κορυφαίες συμβουλές για αποτελεσματικό καθαρισμό με πανιά μικροϊνών

06/02/2024 - Κορυφαίες συμβουλές για αποτελεσματικό καθαρισμό με πανιά μικροϊνών
Τα πανιά μικροϊνών είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο καθαρισμού που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι ή το χώρο εργασίας σας απαλλαγμένο από μικρόβια και βακτήρια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτά τα πανιά σωστά για να αποφύγετε τη μεταφορά μικροβίων.

Οι μικροοργανισμοί εξαπλώνονται από μια βρώμικη επιφάνεια σε καθαρές επιφάνειες με τη μέθοδο αναδίπλωσης που χρησιμοποιούν πολλοί. Όλοι το κάνουμε. Διπλώνουμε και συνεχίζουμε. Ως αποτέλεσμα, το πανί μικροϊνών μεταφερει μικροβία στις καθαρές επιφάνειες όταν διπλώνεται. Πόσο κακό είναι αυτό;

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΜΙΚΡΟΪΝΩΝ;

Παρά τη μόλυνση, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι επιτυγχάνεται σημαντική μείωση των μικροοργανισμών από τον καθαρισμό με τα υφασμάτινα πανιά μικροϊνών σε σύγκριση με άλλα πανιά. Άρα τα πανιά όντως καθαρίζουν τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, για τον καθαρισμό, το πανί με μικροΐνες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Διότι με τη σωστή χρήση του, οι μικροΐνες απομακρύνουν τη βρωμιά πιο καλά από άλλα πανιά.

Πώς λειτουργεί αυτό; Πρώτον, οι μικροΐνες συγκρατούν τη βρωμιά καλύτερα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά υλικά και η καθαρισμένη επιφάνεια παραμένει σχεδόν στεγνή. Παράλληλα, η χρήση νερού και απορρυπαντικού είναι κυρίως περιττή.

Δεύτερον - και αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό - η μέθοδος αναδίπλωσης σημαίνει επίσης ότι υπάρχει στην πραγματικότητα μικρότερη εξάπλωση της βρωμιάς και των μικροοργανισμών. Διότι αν ένα (απορροφητικό) πανί μικροϊνών διπλωθεί δύο ή τρεις φορές, δημιουργώντας οκτώ ή δεκαέξι πλευρές, κάθε φορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα καθαρό μέρος του πανιού για τον καθαρισμό. Όταν έχουν χρησιμοποιηθεί όλες οι πλευρές, το πανί αντικαθίσταται με ένα καθαρό πανί.

Για τους φανατικούς ανάμεσά μας, το μοτίβο της μεταφοράς μικροβίων σε καθαρές πλευρές είναι σημαντικό εδώ για τον εντοπισμό της αιτίας. Η μετάδοση είναι άνιση. Περισσότεροι μικροοργανισμοί βρίσκονται σε ορισμένες επιφάνειες μετά τον καθαρισμό από ό,τι σε άλλες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Η πλευρά 12 είναι το πίσω μέρος της πλευράς 1, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι μικροοργανισμοί συμπιέζονται μέσω των διαφόρων στρωμάτων από την πίεση του χεριού. Αυτό μπορεί επίσης να εξηγήσει τον σχετικά υψηλότερο αριθμό μικροοργανισμών στις επιφάνειες 15 και 6. Αυτές οι πλευρές του διπλωμένου υφάσματος ακολουθούν την πλευρά 12. Στις πλευρές 2, 5, 8, 11, 13 και 16 βρέθηκαν οι χαμηλότεροι αριθμοί μικροοργανισμών.

Η σωστή χρήση των πανιών μικροϊνών δεν αφορά μόνο το δίπλωμα. Επειδή τα υφάσματα δεν ξεπλένονται πλέον σε έναν κουβά με νερό, η βρωμιά και οι μικροοργανισμοί παραμένουν στο ύφασμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μετακινούνται πλέον μέσω του νερού ξεπλύματος σε άλλες επιφάνειες.

  • Μην ξεπλένετε απλά το πανί σας με νερό και συνεχίζετε!
  • Προσέχετε το μοτίβο διπλώματος που χρησιμοποιείτε
  • Αντικαταστήστε το πανί μικροϊνών με ένα καινούργιο μόλις χρησιμοποιήσετε όλες τις πλευρές του.
  • Εργαστείτε από το καθαρό στο βρώμικο. Ακόμη και ο τύπος της επιφάνειας φαίνεται να επηρεάζει την εξάπλωση των μικροοργανισμών.
  • Έχετε επίγνωση του προφίλ της επιφάνειας καθαρισμού (π.χ. περισσότεροι μικροοργανισμοί εντοπίζονται στην πορσελάνη από ό,τι στις πλαστικές και μεταλλικές επιφάνειες).
  • Να κάνετε διάκριση μεταξύ καθαρισμού, απολύμανσης και αποστείρωσης (Στη μελέτη που χρησιμοποίησε την ύγρανση με απιονισμένο νερό, παρατηρήθηκε μείωση της μικροβιακής μόλυνσης κατά 99,99 % σε ένα μόνο πέρασμα εργασίας).
  • Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας

Όταν απαιτείται καθαρισμός, το πανί μικροϊνών (συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής διπλώματος) είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Σχετικά προϊόντα
Our Brands