Αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού πλακιδίων μπάνιου

Αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού πλακιδίων μπάνιου

Ο καθαρισμός του μπάνιου μπορεί να φαίνεται λίγο αποθαρρυντικός στην αρχή, καθώς απαιτεί διαφορετικά προϊόντα και αρκετό από το χρόνο μας. Για το λόγο αυτό συγκεντρώσαμε κάποιους τρόπους  για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των πλακιδίων μπάνιου.

Χρήση Ατμού

Ένα καθαριστικό ατμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιφάνειες του σπιτιού σας -  σε χαλιά έως κεραμικά - και μπορεί να απομακρύνει τιη βρωμιά. Με τη θέρμανση της επιφάνειας, ένας καθαριστής ατμού ανοίγει πόρους  και απομακρύνει τους λεκέδες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε ατμό στην επιφάνεια του πλακιδίου και στη συνέχεια να το σκουπίσετε .

Do-It-Yourself λύσεις καθαρισμού για καθαρισμό πλακιδίων μπάνιου

Η πιο απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας διάλυμα καθαρισμού για πλακίδια είναι να αραιώσετε μείγμα ξιδιού και μαγειρική σόδα στο νερό. Βάλτε αυτό το διάλυμα σε μια κενή φιάλη ψεκασμού. Το ξύδι απομακρύνει τα λίπη, ενώ η σόδα ψησίματος καθαρίζει την επιφάνεια και εξαλείφει τις οσμές. Για καλύτερα αποτελέσματα, το διάλυμα θα πρέπει να παραμείνει επί των πλακιδίων για ένα λεπτό έτσι ώστε να διαλύσει πλήρως τους λεκέδες και στη συνέχεια θα πρέπει να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί μικροϊνών.

Ένα πιο ισχυρό σπιτικό καθαριστικό περιλαμβάνει μια πάστα από λευκαντικό και διττανθρακική σόδα. Το λευκαντικό θα λευκάνει τα πλακίδια και θα τα επαναφέρει στον αρχικό τους τόνο, αν και η μυρωδιά του λευκαντικού μπορεί να είναι αρκετά βαριά. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, τότε δουλέψτε προσεκτικά σε καλά αεριζόμενο χώρο με γάντια και ενδεχομένως μάσκα. Αφού εφαρμόσετε το μείγμα, αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα πριν το ξεπλύνετε.

Προϊόντα καθαρισμού για καθαρισμό πλακιδίων

Επειδή το να φτιάξετε σπιτικό διάλυμα μπορεί να φαίνεται χρονοβόρο,  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά εξειδικευμένα προϊόντα του εμπορίου για να διευκολύνετε τη δουλειά σας. Θυμηθείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του προϊόντος,  να το χρησιμοποιήσετε σε καλά αεριζόμενο χώρο και να φοράτε γάντια για να προστατεύετε τα χέρια σας.

Για να εξασφαλίσετε ένα τέλειο αποτέλεσμα, ανοίξτε το ντους σε υψηλή θερμοκρασία λίγο πριν αρχίσετε να καθαρίζετε, καθώς αυτό θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο όπως ο ατμός και θα ανοίξει τουε πόρους καθιστώντας έτσι την επιφάνεια πιο εύκολη για καθαρισμό.

(www.cleanipedia.com)

 

Σχετικά προϊόντα
Our Brands